Bucuresti

"Normele Noului Cod Vamal, explicate. In practica"

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 5 ani si 3 saptamani
Vizualizari
502

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Avem nevoie de depozitare temporara pentru marfuri nevamuite

Pe 29 Decembrie 2015 au fost publicate în Jurnalul Oficial normele delegate şi normele de implementare ale Noului Cod Vamal al Uniunii Europene. Pe baza acestora, autorităţile vamale din toate Statele Membre şi operatorii economici se vor pregăti pentru derularea operaţiunilor în noile condiţii din 1 mai 2016.
Deloitte şi BusinessMark Event Managementau organizat pe 26 aprilie 2016, la Hotel Intercontinental Bucureşti, seminarul cu tema“Normele Noului Cod Vamal, explicate. În practică”. Echipa de consultanta vamala a Deloitte Tax a discutat impreuna cu 50 de participanti din partea agentilor economici continutul celor 25 de acte normative ce vor reglementa la nivel national activitatea vamala dupa 1 mai 2016. Vedetele discutiilor au fost schimbarile aduse valorii in vama prin prisma redeventelor si preturilor de transfer si modul de inchidere a operatiunilor vamale incepute inainte de 1 mai si care urmeaza a fi finalizate dupa 1 mai 2016.

“Avem regimuri vamale care vor disparea de saptamana viitoare, de exemplu, antrepozitul de tip D, perfectionarea activa cu rambursare. Insa, in foarte multe cazuri, bunurile aflate astazi sub aceste regimuri vor continua sa ramana si dupa 1 mai. Cunoasterea masurilor tranzitorii specifice fiecarui tip de regim este fundamentala pentru inchiderea corecta a acestor operatiuni”, spune Mihai Petre, coordonatorul echipei de consultanta vamala.

“Pe langa masuri tranzitorii, avem foarte multe schimbari procedurale la importul de bunuri in Uniunea Europeana”, mai spune Mihai Petre. “Avem nevoie de depozitare temporara pentru marfuri nevamuite, schimbari in dreptul de reprezentare, in modul de calcul al garantiilor si al valorii in vama, in modul de justificare a originii marfurilor, si asa mai departe.”

Un eveniment Deloitte România, organizat cu sprijinul BusinessMark Event Management.

Evenimentul a avut drept parteneri media: Finzoom, Portal Finante, Legal Marketing, Jurnalul de afaceri, Promoafaceri, Business Editors, Energynomics, Avocatura.com, Economic ZOOM, Business24, Ziare.com, Calendar evenimente, Chalbert, Transilvania Business, Debizz, Administratie.ro, Roportal.ro, MLM News, Revista Valoarea, Bucuresteni.ro, Manager Express, Economia Online, Think Business, Antreprenor in Romania, Mark Media, Rabbit Media si Plan de afacere.ro.