Bucuresti

Nou la Polirom Junior: Lungul drum către Santa Cruz, de Michael Ende

Nou la Polirom Junior: Lungul drum către Santa Cruz, de Michael Ende

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
615

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nou la Polirom Junior: Lungul drum către Santa Cruz, de Michael Ende

Într-o zi mohorîtă de luni, Hermann, un băiețel de opt ani, o pornește ca în fiecare zi către școală, supărat că părinții nu-i mai dau atenție decît ca să-i spună ce nu face bine. Numai că, de data asta, drumul lui se transformă într-o aventură care îi dezvăluie o mulțime de posibilități. Ar putea să fugă din oraș și să devină gangster (Ooo, daaa, așa le-ar trebui părinților!) ori să lupte în Legiunea străină și să se umple de glorie, sau mai bine să călătorească în timp, să se îmbogățească (are-n buzunar șase mărci din care poate să facă un milion, știe și cum)… Sau să fie curajos și să salveze oameni aflați în primejdie, să se lupte cu șerpi uriași…

Mai multe despre aventurile lui Hermann, în Lungul drum către Santa Cruz, de Michael Ende, autorul bestsellerurilor Poveste fără sfîrșit și Momo, ambele apărute în mai multe ediții la Polirom.

Lungul drum către Santa Cruz a apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom, coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu.
Ilustraţii de Regina Kehn
Traducere din limba germană de Dragoş Dinulescu
Vîrsta recomandată: 8+

Michael Ende (1929-1995) este unul dintre cei mai populari autori germani de literatură pentru copii. A scris piese de teatru, poezii şi romane fantastice, dintre care multe au fost dramatizate sau ecranizate. Momo (1973; Polirom, 2012, 2016, 2017) a fost distins în 1974 cu Deutscher Jugendliteraturpreis. De acelaşi autor: Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer (1960), Lirum Larum Willi Warum (1978), Die unendliche Geschichte (1979; Poveste fără sfîrșit; Polirom, 2005, 2016), Der Spiegel im Spiegel. Ein Labyrinth (1984), Die Geschichte von der Schüssel und vom Löffel (1990).

În pregătire, în aceeași colecție:
25 de grame de fericire. Cum îţi poate schimba un pui de arici viaţa, de Massimo Vacchetta și Antonella Tomaselli