Bucuresti

Noua Vedete au intrat in "Orasul cainilor"

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Vizualizari
589

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.
Remarcat de critica internațională “o adevărată apocalipsă a câinilor” (The Guardian), “Orașul câinilor”, distribuit de Parada Film, este o alegorie impresionantă despre rasism și inegalitate socială în care câinii fără stăpân se coalizează împotriva oamenilor.

Filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 20 februarie. Pentru a marca momentul, Parada Film a organizat o amplă acțiune de conștientizare a abandonului canin. În acest scop, luni, 2 februarie, la Centrul de Adopții Iubirrre, gestionat de Asociația Red Panda, mai multe persoane publice au petrecut o după-amiază în prezența câinilor comunitari care își caută stăpân.

La eveniment au participat: Andreea Gramoșteanu (cunoscută publicului larg din „Mondenii”), celebra solistă de muzică pop Silvia Dumitrescu, Maria Obretin, pe care o puteți vedea în noul serial românesc „Umbre”, interpreta Maria Radu, actrița și cântăreața Aylin Cadîr, actorul Radu Iacoban, care este și unul dintre cei mai buni tineri dramaturgi, nonconformista Gianina Corondan, Doru Todoruț, solistul trupei Deepcentral, și actrița Nuami Dinescu.

Scenariul filmului este inspirat dintr-o știre reală a presei maghiare: încercarea eșuată a extremei dreapta de a vota o lege prin care stăpânii de câini ar fi impozitați diferit în funcție de pedigree-ul patrupezilor. Taxe mari pentru metiși, taxe mai mici pentru câinii cu pedigree și scutire de plată pentru rasele ungurești. În “Orașul câinilor”, Lili, o puștoaică de 13 ani, pornește în căutarea câinelui Hagen abandonat de tatăl ei după impunerea acestei legi.

Peste 250 de câini dresați timp de 6 luni de zile au participat la filmările “White God”. Interpreții lui Hagen, câinii Body și Luke, au primit neoficialul Palm Dog la Cannes.

Kornél Mundruczó este una dintre cele mai puternice voci ale cinema-ului contemporan. S-a remarcat la Cannes încă de la lungmetrajul de debut “Johanna” (secțiunea Un Certain Regard, 2005), “Delta” (Premiul FIPRESCI, Competiție, 2008) și “Tender Son – The Frankenstein Project” (Competiție, 2010).

Asociația Red Panda gestionează Centrul de Adopții Iubirrre: aici este casa temporară a cațeilor salvați din situații limită, până când aceștia sunt adoptați. La Centrul de Adopții Iubirrre se găsesc căței potriviți fiecărei familii: mari sau mici, tineri sau batrâni, energici sau liniștiti. Toți cățeii sunt educați, vaccinați, deparazitați și sterilizați, fiind gata să se integreze într-o familie iubitoare și responsabilă. Cațeii de la Centrul de Adopții Iubirrre vă invită să îi vizitați și să îi cunoașteți mai bine: București, sector 2, B-dul Barbu Văcărescu 164.