Bucuresti

Nu pot ei rupe hărți, cât unionism există-n stânga și dreapta Prutului!

Nu pot ei rupe hărți, cât unionism există-n stânga și dreapta Prutului!

Detalii stire

Categorie
Stiri politica
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
1111

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Istoria nu poate fi ștearsă și nici uitată, indiferent de comenzile socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova primite de la Moscova. Tineretul Mișcării Populare Sector 3 își exprima indignarea față de disprețul arătat istoriei comune a României și Republicii Moldova de către deputatul socialist Vlad Bătrâncea, cel care a rupt ieri în plenul Parlamentului de la Chișinău harta României Mari.

Populația românească din Republica Moldova are datoria morală să sancționeze prin vot deriva aleșilor săi care, după ce s-au întors cu spatele la Europa, au început să instige la ură frații de sânge de pe o parte și de alta a Prutului. Tinerii Mișcării Populare Sector 3 sprijină acțiunile unioniste pentru reîntregirea poporului român, considerând că un popor se poate elibera de corupție, sărăcie și clientelism doar dacă este unit în momentele de cumpănă, iar patriotismul manifestat prin distribuirea hărților României Mari trebuie apreciat.

„Mai devreme sau mai târziu, unirea României cu Republica Moldova va deveni realitate. Nu pot ei rupe hărți, la comanda Moscovei sau motivați de agenda personală, cât unionism există-n stânga și dreapta Prutului. Cetățenii Republicii Moldova, inclusiv școlarii, elevii, trebuie să știe că harta României Mari și obiectivul reîntregirii naționale înseamnă dezvoltare economică, eradicarea corupției, locuri de muncă, mobilitate, beneficii pentru tineri, exact ceea ce socialiștii, comuniștii și alți pioni ai Moscovei nu pot oferi. Iar incapacitatea lor se transformă în ură și instigare la ură față de poporul român, față de frați și surori”transmite Mădălin Blidaru, președinte Organizația de Tineret Mișcarea Populară Sector 3.

Mișcarea Populară este principala forță politică din România care susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova și necesitatea apropierii celor două state, urmărind realizarea dezideratului unirii României cu Republica Moldova.