Bucuresti

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – câștigătorul premiului elevilor la EXCELSIOR Teen-Fest 2017

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
958

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Festivalului EXCELSIOR Teen-Fest, singurul eveniment de acest gen adrest exclusiv tinerilor. Juriul acestei ediții, alcătuit din patru adolescenți (Cristina Dumitru, Alexandra Savu, Vlad Trandafir și Matei Zgâmboi) a desemnat spectacolul câștigător al acestei ediții: O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții de Mark Haddon, în regia lui Bobi Bricop, producție a Teatrului Național București.

Teen-Fest a însemnat nouă zile de festival care au cuprins peste 50 de evenimente – 16 spectacole de teatru profesionist selectate din toată țara (București, Timișoara, Sibiu, Brăila) și din străinătate (Franța, Italia, Polonia), alături de ateliere de teatru, arta filmului de animație, video și sound design, spectacole-dezbatere vizionate în licee și, nu în ultimul rând, performance-uri teatrale și muzical-coregrafice în aer liber, realizate de adolescenții care s-au lăsat inspirați de cultura urbană a Bucureștiului.

Festivalul a însemnat, și de această dată, ocazia de a experimenta o altfel de întâlnire cu teatrul, prin reinterpretări regizorale moderne ale unor titluri cunoscute din dramaturgia clasică, dar și prin povești captivante despre ce înseamnă să fii adolescent astăzi, cu personaje aflate la vârsta descoperirilor și a contradicțiilor.

Teen-Fest a continuat să fie o platformă educațională dinamică și conectată la nevoile, problemele, întrebările celor din noua generație, dar și un mediu de încurajare a dialogului, a empatiei și de stimulare a creativității și abilităților artistice ale adolescenților. Pe parcursul celor nouă zile ale festivalului, tinerii au fost nu doar spectatori ai unor producții teatrale inspirate din universul lor, ci au avut ocazia de a deveni ei înșiși creatori de povești, prin intermediul teatrului și al artelor conexe.