Bucuresti

O nouă serie de documentare britanice la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

O nouă serie de documentare britanice la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 4 luni si 1 zi
Vizualizari
583

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

În perioada 13 februarie - 3 aprilie 2017, Studioul „Horia Bernea” al Muzeului Național al Țăranului Român va găzdui cea de-a șaptea ediție a proiectului „British Documentary", organizat de British Council. Nouă documentare vor fi prezentate publicului, în fiecare seară de luni, începând cu ora 19.00.
Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Documentarele prezentate în această ediție exploreazăteme foarte diverse și fac parte din colecția producțiilor nominalizate sau premiate la prestigiosul festival de film documentar din Marea Britanie, Grierson „British Documentary Awards”, care promovează și premiază cei mai buni realizatori de documentare din Regatul Unit și din alte țări.

Ediția a șaptea va fi deschisă în data de 13 februarie cu un documentar fabulos, despre poeții și scriitorii care au luptat în bătălia de la Somme din1916 - „Războiul cuvintelor: Soldaţii-poeţi de la Somme”. Documentarul este narat de actorul Michael Sheen și are chiar propria aplicație de VR (realitate virtuală). Aplicația gratuită „War Of Words VR” este o experiență poetică animată ce folosește realitatea virtuală pentru a te duce înapoi în anul 1916, într-o stare de stare de spirit foarte bine surprisă în controversatul poem al lui Siegfried Sassoon, „Sărutul”. Aplicația este realizată în parteneriat cu BBC Arts și este disponibilă pentru Android și iOS.

„Preţul suprem” este un documentar care urmărește evoluția Mişcării Pro-Democrația din Nigeria, în timp ce „Aurul pierdut al ținuturilor scoțiene (Aurul lui Garnet)” redă o călătorie aventuroasă pentru redescoperirea sensului vieții.

„Dreamcatcher” reprezintă o adevărată lecție de supraviețuire care pune în evidență tăria caracterului uman, iar „20.000 zile pe Pământ” îl aduce în prim-plan pe muzicianul și starul internațional, Nick Cave și povestea creației sale artistice.

Seria de documentare se continuă cu „George Blake - spionul de top al Moscovei” și cu filmul „A&E în zona de război” – o poveste impresionantă despre chirurgul britanic David Nott care a ales să lucreze alături de eroicii doctori sirieni rămași în țară după începerea războiului și să încerce să salveze vieţi, într-un spital forțat să stea în subteran din cauza bombardamentelor zilnice.

Cea de-a șaptea ediție a British Documentary se va încheia cu două scurtmetraje de excepție - „Străinul de pe pod”, un documentar tulburător care pune în prim-plan interacțiunea umană și impactul enorm al unui gest de bunătate și „Teritoriu”, o poveste despre tendințele speciei umane de a ocupa teritorii.

Programul proiecțiilor și detalii despre filme sunt disponibile pe website-ul British Council (www.britishcouncil.ro) și pe pagina sa de facebook.

Proiectul se desfășoară în București în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român.