Bucuresti

O săptămână cu cele mai bune filme pentru copii, în Școala Altfel de la București, Arad, Cluj și Pitești

O săptămână cu cele mai bune filme pentru copii, în Școala Altfel de la București, Arad, Cluj și Pitești!

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 5 ani si 1 luna
Vizualizari
1165

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa Centrală și de Sud-Est, are în premieră anul acesta o ediție intermediară, în cadrul săptămânii Școala Altfel, între 15 - 21 mai, atât în București, la Cinema Muzeul Țăranului și Hollywood Multiplex dar și în Arad, la Cinema Arta, în Cluj, la Cinema Dacia și în Pitești, la Cinema Trivale.
Timp de 8 ani,KINOdiseeaa adus publicului cele mai noi, iubite și apreciate filme pentru copii, filme premiate la festivaluri internaționale și aclamate de majoritatea criticilor. La KINOdiseea Altfel, spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme premiate la edițiile din anii trecuți dar și premiere pe ecranele din România.
Cel mai bun film la KINOdiseea 2016, Blanka, spune poveste unei fetițe de 11 ani, care supraviețuiește singură în Manila, cerșind și furând de la turiști. Într-o zi îi vine în cap o idee absurdă: dacă ar fi în stare să-și cumpere o mamă, ar putea duce o viață mai bună. Dar trebuie să facă eforturi uriașe pentru a aduna destul de mulți bani.
Iarna lui Jill și Joy, câștigătorul premiului publicului la KINOdiseea 2016, îi ține la gură pe cei mici cu aventurile celor două fetițe care salvează familia McTinies de niște localnici neprietenoși și, cu ajutorul prietenilor, au parte de puțină magie adevărată de Crăciun.
De neratat pentru copiii mai mari esteLabyrinthus, câștigătorul trofeului KINOdiseea pentru cel mai bun film în 2015,o istorie fantastică plină de aventuri și peripeții, în care viețile prietenilor protagonistului sunt în pericol într-un joc video.
Concursul, câștigător al Celui mai bun film și al Premiului publicului la KINOdiseea 2014, povestește cum în Danemarca nu se caută doar cel mai mare talent muzical, ci și doi copii dispăruți fără urmă- Karl, strămutat în Copenhaga din satu bunicilor săi și Sawsan, o micuță turcoaică a cărei mare dorință e să participe la concursul TV de talente.
La Cluj și Arad spectatorii pot vedea filmul Ancăi Miruna Lăzărescu, La drum cu tata, lansat în cinematografe la începutul anului. Este povestea a doi frați care, în 1968, încearcă să salveze viața tatălui lor ducându-l să fie operat în RFG. Pelicula reuşeşte să ne poarte în mijlocul evenimentelor, când călătoria celor trei eroi este întreruptă de tancurile ruseşti iar imensa tensiune a acestei farse a destinului ameninţă relaţia lor şi aşa volatilă.
De asemenea, toți nostalgicii au ocazia să revadă alături de cei mici clasicele Disney Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, Cartea junglei si Cocoșatul de la Notre Dame, filme de neuitat care au bucurat copilăria multor generații.

Mai multe detalii despre programul festivalului și filme, pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/, unde se pot face deja rezervări iar biletele pentru proiecțiile din București se pot achiziționa de pe de pe www.eventbook.ro. La proiecțiile de la Cinema Arta Arad și Cinema Dacia din Cluj intrarea este liberă.
KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultură Arad, Primăria Arad, PrimăriaMunicipiului Cluj-Napoca, Consiliul local Cluj-Napoca.
Despre KINOdiseea
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internațional de către cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children's Film Association. În cele 8 ediții, festivalul a avut peste 60.000 de participanți, iar de 3 ani se află printre cele patru festivaluri de film pentru publicul tânăr din Europa care se bucură de sprijin Media din partea Creative Europe.
.