Bucuresti

O noua editie GROW - premiant Charlemagne

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 9 ani si 2 luni
Vizualizari
727

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 4 iulie 2011 - Miercuri 10 august 2011 

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Peste 1700 de elevi din 13 orase s-au inscris in programul gROw 1.1, respectiv gROw 1.2 pentru a experimenta, intr-un cadru informal, in perioada 04 iulie – 10 august, 10 intalniri sub forma unor ateliere interactive, sustinute in limba engleza de 71 de facilitatori internationali provenind din peste 25 de tari: Azerbaijan, Brazilia, Bulgaria, Chile, China, Cehia, Danemarca, Grecia, Hong Kong, Indonesia, India, Malaesia, Lituania, Irlanda, Kazakhstan, Rusia, Polonia, Pakistan, Olanda, Portugalia, Marea Britanie, SUA, Ucraina, Singapore, Slovacia si Iordania.


Facilitatorii internationali au fost pregatiti practic si teoretic in cadrul conferintei Train the Trainers in perioada 27 iunie – 1 iulie, in Predeal. Conferinta a gazduit peste 90 de persoane – participanti, organizatori si invitati. In cadrul pregatirii facilitatorilor au fost incluse simulari in clasele din cadrul Liceului Teoretic Mihail Saulescu.


Activitatile interactive, mediul multicultural si tineresc, provocarile practice ii vor ajuta pe elevi sa-si dezvolte increderea in fortele proprii, o atitudine proactiva, vor descoperi cum valorile proprii le influenteaza alegerile in viata si vor invata management de proiect, management al timpului, managementul echipei si nu in ultimul rand vor explora posibile cai vocationale, oportunitati in cariera si care sunt primii pasi in construirea unei cariere. In plus fata de editiile anterioare, gROw 1.1&1.2 integreaza sesiuni pregatite impreuna cu Parlamentul European despre cetatenia europeana.Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, gROw ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. A 5-a editie gROw organizata in parteneriat de AIESEC si Scoala de Valori sarbatoreste castigarea prestigiosului premiu pentru tineret Charlemagne la nivelul Romaniei.Initiativa educationala pilotata in 2010 este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC si prin intermediul Serviciului European de Voluntariat. 12 din studentii internationali, facilitatori in cadrul gROw, au fost sprijiniti prin Serviciul European de Voluntariat sa contribuie timp de 6 luni la dezvoltarea acestuia.gROw 1.1&1.2 se desfasoara in 2011 in 13 orase: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Lugoj, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.