Bucuresti

Ocolul lumii in octave

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
671

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 2 iulie 2009 19:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Tinerele interprete, surorile Vougioukli, din Grecia, vor initia publicul, cu fermecatoarele si tinerele lor voci, in misterul polifoniei balcanice si vor dezvalui elemente comune, care dainuiesc in spatiu si in timp, din muzica diverselor popoare. Repertoriul lor cuprinde rebetika si cantece traditionale grecesti - in toate dialectele, inclusiv in graiurile din Sudul Italiei -, cantece din Balcani, fado, cantece napolitane, hispanice, frantuzesti, irlandeze, turcesti, arabe, tiganesti, blues si jazz american, cantece armenesti, sefarde, precum si compozitii proprii.

„Elementele statornice ale traditiei, care supravietuiesc in spatiu si in timp, se preschimba, cand constient, cand inconstient, oferind astfel o expresie moderna, contemporana a diacronicului. Tocmai aceasta este si stradania noastra in abordarea muzicii altor popoare, precum si a cantecelor noastre. Forta si dinamismul lor ne poarta cu ele si ne domina, insa radacina lor primordiala ne calauzeste totodata pasii pe drumuri noi." (Eleni si Suzana Vougioukli)

Provenind din multiculturalul oras al Greciei Xanthi, Souzana si Eleni Vougioukli, sunt cunoscute publicului din Grecia prin aparitiile lor in „Trenul din Rouf" (Atena). Surorile Vougioukli au inceput de foarte timpuriu sa exploreze muzica lumii si sa experimenteze posibilitatile vocii umane ca organ muzical innascut. Punand un accent deosebit pe limba originala si respectand pronuntia si expresia ei, ele canta in mai mult de douazeci de limbi si dialecte, atata cappella, cat si acompaniindu-se de pian, chitara si instrumente de percutie.