Bucuresti

Omul perna

Detalii spectacol

Telefon
0723103103
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
Teatrul Act
Vizualizari
635

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 16 mai 202219:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Omul perna

“Omul-pernă” de Martin McDonagh este o dramă întunecată care se petrece într-un stat totalitar al cărui nume nu este specificat. Piesa începe într-o cameră de interogatoriu a unei secții de poliție, în care doi ofițeri, Tupolski si Ariel, interoghează un om pe numele său Katurian, în legatură cu niște crime recente ce au avut ca victime copii.

Katurian este scriitor, autorul unor povești șocante. Unele dintre ele prezintă în mod explicit moartea unor copii, modalitățile în care aceștia mor fiind identice cu cele prezentate în poveștile lui Katurian. De asemenea, polițiștii îl interoghează și despre fratele sau Michal, care este prezentat ca fiind o persoana ce “se prinde mai greu”. Pe parcursul interogării, Katurian este forțat să explice mai multe povești scrise de el, despre care polițiștii cred că au legatură directă cu crimele.

“Echipa de tineri actori, proaspăt absolvenţi ai UNATC, răspunde cu succes acestei scheme dramatice care trece dincolo de orice tentativă de moralizare şi avertisment social”, după cum afirmă critica de specialitate.
Având ca temă un subiect extreme de actual, violența, “Omul-pernă” este un spectacol independent de success, stârnind interesul publicului din toată țata. Piesa a mai fost jucată la Sibiu, Ploiești, Târgu Jiu, Focșani, Câmpina, Buzău și în mai multe locuri din București.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru