Bucuresti

Opera Fringe Festival

Opera Fringe Festival

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
668

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

„Opera Fringe Festival” este un festival de tip unic în Romania care își propune să încurajeze atât artiștii cât și publicul să aleagă o nouă alternativă: Opera Independentă.

Necesitatea de la care a pornit proiectul constă în faptul că anual peste 150 de studenți termină Conservatorul, iar operele de stat scot foarte rar la concurs un post pentru aceștia. Din acest motiv, prin organizarea acestui festival ne dorim să expunem și să promovăm artiști tineri, dându-le ocazia să iși valorifice potențialul și spiritul creator într-un context mai liber.

În 2017, acest festival se află la a doua ediție și își propune să continue să creeze o nouă comunitate de artiști care să conștientizeze că independent nu înseamnă lipsit de calitate.
„Opera Fringe Festival” este un proiect inițiat de Asociația Beneva în colaborare cu Teatrul Mignon, Casa Artelor și MaxMadia Production.

II. CONDIŢII DE ÎNSCRIERE ȘI PARTICIPARE

Concursul Opera Fringe Festival, București 2017 - pentru operă și operetă- este deschis tuturor participanţilor, indiferent de cetăţenie.

Festivalul va avea trei secțiuni:
- MiniFringe - spectacole de operă pentru copii;
- Classical Fringe - spectacole de operă pentru adulți și tineri;
- Experimental Opera Fringe - spectacole de operă abordate în manieră contemporană, melanj între operă și teatru, scenarii proprii sau mixuri muzicale pornind de la partituri clasice.

Înscrierile se fac în perioada 15 aprilie – 20 iunie 2017 și se trimit la operafringefestival @ gmail.com. Concursul are o etapă de preselecţie care se va desfăşura în perioada 1-10 august 2017.

Ce ne dorim de la o producție care vine în festival?
- Să fie produs independent, spectacol integral sau fragmente dintr-un spectacol (sunt acceptate și spectacole produse în cadrul Universităților de profil);
- Durata unui spectacol sa fie de minim 30 de minute, maxim 2 ore fără pauză;
- Se urmăresc spectacole ce pot fi ușor adaptate la un spațiu mai mic de joc și capacitatea creatorilor de a își asuma un spațiu nou ca pe o provocare;
- Se acceptă spectacole de operă și operetă pentru copii;
- Acompaniamentul spectacolului se va face la pian, quartet;
- Trupa care candidează să fie de maxim 15 de persoane cu tot acompaniatori, regizor, personal tehnic (dacă există);
- Se urmăresc abordări inovative sau spectacole remix pornite de la o partitură muzicală clasică;
- Încurajăm aplicarea cu performance-uri one man-show de operă, pentru secțiunea Experimental Fringe.

Premiile acordate la fiecare secţiune a concursului sunt indivizibile. Nu se acordă nicio derogare de la această regulă. (Premii Ex-aequo)

Se acordă urmatoarele premii din partea Opera Fringe Festival:
  • Premiul OFF pentru secțiunea MiniFringe - 4500 lei
  • Premiul OFF pentru secțiunea Classical Fringe - 4500 lei
  • Premiul OFF pentru secțiunea Experimental Opera Fringe - 4500 lei
  • Doua premii individuale speciale - 1250 lei
  • Premiul Special al Festivalului: selectarea unuia dintre spectacolele de operă câștigătoare, care va fi invitat în deschiderea ediției următoare a festivalului.
De asemenea, toți concurenții selectați, vor putea participa la workshop-uri de actorie, mișcare scenică, management cultural și PR cultural. Acestea sunt oferite gratuit de către organizatorii festivalului.
Premiile vor fi anunţate după terminarea tuturor reprezentaţiilor in cadrul unei gale de premiere.