Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Orchestra simfonică Bucureşti şi dirijorul Jin Wang concertează în închiderea festivalului “Mozzartisimo“

ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREŞTI ŞI DIRIJORUL JIN WANG CONCERTEAZĂ ÎN ÎNCHIDEREA FESTIVALULUI “MOZZARTISIMO“

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
865

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orchestra Simfonică Bucureşti şi dirijorul de renume internaţional Jin Wang vor aduce un rafinat şi personal omagiu creaţiei mozartiene, duminică 10 iulie, în închiderea Festivalului “Mozzartisimo”. De la ora 20:00, în Curtea Mare a Casei Artelor (Bd. Mircea Vodă nr. 5, sector 3), Orchestra Simfonică Bucureşti va susţine un concert extraordinar și va interpreta Uvertura “Flautul fermecat”, concertul in Sol major pentru flaut și orchestră, avându-l solist pe Cătălin Oprițoiu, și celebrul “Requiem“. Soliștii requiem-ului mozartian sunt: Iulia Isaev, Emanuela Pascu, Andrei Lazăr, Iustinian Zetea. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Prima ediţie a Festivalului “Mozzartisimo”, care marchează la Bucureşti cei 260 de ani împliniţi de la naşterea celebrului compozitor W. A. Mozart, are loc în perioada 8-10 iulie şi va descoperi publicului bucureştean universul genial al lui Mozart printr-o serie de concerte speciale de muzică clasică, vernisaje şi proiecţii de filme, toate găzduite de Centrul Cultural Casa Artelor.
"Mozart mi-a fost întotdeauna aproape de suflet, motiv pentru care nu am putut rata ocazia de a-l aduce mai aproape de oameni chiar anul acesta, când se împlinesc 260 de ani de la naşterea sa. Împreună cu echipa Casei Artelor, mi-am dorit să omagiez personalitatea şi memoria marelui compozitor printr-un festival care să ne facă pe toţi conştienţi de genialitatea, frumuseţea şi diversitatea universului mozartian. Este cea de-a cincea colaborare pe care centrul cultural o are cu OSB şi suntem bucuroşi că împreună avem ocazia de a promova excelenţa în muzică. Acesta este unul dintre motivele pentru care am ales ca Orchestra Simfonică București şi dirijorul Jin Wang să susţină concertul de închidere al festivalului Mozartissimo cu extraordinarul Requiem", a declarat regizoarea Alice Barb, directorul festivalului.

Un ansamblu muzical românesc de prim rang, Orchestra Simfonică Bucureşti este unul dintre cele mai tinere şi spectaculoase orchestre din Capitală. Dedicat performanţei muzicale clasice şi contemporane, OSB este un proiect novator ce regândește actul performativ al orchestrei şi reconfigurează spaţiul concertistic.

Festivalul Mozartissimo îşi propune să devină o tradiţie anuală şi un eveniment de referinţă pe scena festivalurilor de muzică clasică din Bucureşti.


Orchestra Simfonică Bucureşti
Înfiinţată în 2007 de trei tineri muzicieni ambiţioşi, reunind în componenţa sa cei mai valoroşi instrumentişti din România, tânăra orchestră este un ansamblu muzical românesc de prim rang. Notorietatea şi recunoaşterea valorii au venit în urma impresionantei serii de concerte „Salut CULTURA!” şi a evenimentelor susţinute atât în săli tradiţionale de concert, în aer liber, cât şi în locuri mai puţin convenţionale. Orchestra abordează o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale, precum muzică de film, pop/rock şi crossover. Orchestra Simfonică Bucureşti a concertat alături de artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman şi Tarja Turunen, dirijorii Jose Luis Gomez, Jin Wang, Tiberiu Soare şi Alexandre Bloch, violoniştii Sarah Chang, Daishin Kashimoto, Erik Schumann, Corina Belcea, Alexandru Tomescu şi Gabriel Croitoru, pianiştii Eduard Kunz, Alexander Schimpf şi Pierre Reach, violonceliştii Claudio Bohorquez şi Rodin Moldovan, formaţiile Direcţia 5, Phoenix şi mulţi alţii. A participat la festivaluri de renume, precum: „George Enescu” şi „Dilema Veche”-Bucureşti, „Clara Haskil”- Sibiu, „Bucharest Music Film Festival”, „Rencontres de Calenzana”- Corsica. În calitate de ambasador cultural al României, a fost prima orchestră română invitată în 2013 alături de dirijorul francez Benoît Fromanger, să concerteze în premieră în şapte săli celebre din America de Sud, precum: Teatro Colón din Buenos Aires, Sala São Paulo din São Paulo, Gran Teatro Nacioanal din Lima şi Teatro Solís din Montevideo. Sub bagheta dirijorului Jin Wang, orchestra a susţinut 20 de concerte în cadrul primului său turneu în Republica Populară Chineză, devenind astfel prima orchestră simfonică din România care a concertat după anul 1990 în Shanghai, Nanjing, Ningbo, Suzhou, Wuxi, Changzhou şi Hangzhou. Pe lângă activitatea concertistică, orchestra a înregistrat două CD-uri, ambele fiind lansate în primăvara anului 2013.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/