Bucuresti

Orchestra de camera Philarmonia concerteaza la Ateneul Roman

Orchestra de cameră PHILARMONIA concertează la Ateneul Român

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
625

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Duminică, 13 aprilie, orele 11:00, orchestra de cameră PHILARMONIA, a Centrului Național de Artă “TINERIMEA ROMÂNĂ”, concertează pe scena Ateneul Român.

Dirijor: Nicolae Iliescu
Solistă: Daniela Cammarano – vioară

Orchestra de cameră „Philarmonia” a fost constituită în anul 1983 şi are următoarea în componenţă 6 violonişti primi, 5 secunzi, 4 viole, 3 celi şi un contrabas – instrumentişti de excepţie. Încă de la debutul său această formaţie s-a bucurat de aprecieri deosebite în ceea ce priveşte calitatea şi rafinamentul sunetului, calitatea stilistică a repertoriului abordat, în care predominant este repertoriul preclasic şi clasic.

Orchestra s-a impus încă de la debut prin susţinerea în concert a unor opusuri de mare consistenţă precum integrale de Vivaldi, Corelli, Haendel şi multe alte opere muzicale. Performanţele artistice ale Orchestrei „Philarmonia” au determinat realizarea unor înregistrări pe disc a unor lucrări ca: L’estro Armonico de Vivaldi, Integrala Concerti Grossi de Corelli, Integrala concertelor pentru orgã şi orchestrã Haendel, precum şi lucrări de Mozart, Giulliani, Repighi, Enescu, ş.a.

Orchestra „Philarmonia” a Centrului Național de Artă “Tinerimea Română” a fost invitată să susţină concerte la diferite festivaluri de muzică de cameră cu caracter internaţional ce au avut loc în diverse oraşe din ţară, precum şi la 7 ediţii ale Festivalului Internaţional „George Enescu” unde orchestra camerală s-a bucurat de un real succes, evoluţia sa fiind consemnată de presa de specialitate.

Paralel cu acestea a susţinut concerte în diferite ţări printre care Grecia, Turcia Austria, Germania prilej cu care din nou au fost relevate elogios calităţile sunetului şi omogenitatea deosebită a acestei orchestre.

Fondatorul şi conducătorul Orchestrei de cameră „Philarmonia”, violonistul NICOLAE ILIESCU, a absolvit cursurile Conservatorului din Bucureşti, ca şef de promoţie, iar în urma unui concurs a obţinut Bursa „George Enescu”.

Dirijorul NICOLAE ILIESCU s-a distins prin aprecieri deosebite în concertele susţinute în ţară precum şi în o serie de ţări printre care Ungaria, Bulgaria, Rusia, Cehia, Slovacia, Germania, Elveţia, Franţa, Spania şi altele.

Între anii 1984 şi 1990 a fost concert-maestru al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A urmat cursurile de aspirantură ale celebrului Conservator „Piotr Ilici Ceaicovski” din Moscova.

Biletele se găsesc la Casa de bilete a Ateneului Român. Telefon 021-315.68.75.

Filtre articol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta