Bucuresti

Palatul Spayer

 Palatul Spayer

Detalii

Adresa
Bucuresti, Strada Batistei, nr. 24 A
Categorie
Obiective turistice
Modificat
acum 8 ani si 9 luni
Vizualizari
2356

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Palatul Spayer a fost ridicat în anul 1900. Proprietarul, industriașul Herman Spayer, a apelat la celebrul arhitect Louis Blanc pentru a realiza o construcție elegantă, stil Ludovic al XV-lea.

Clădirea concepută pentru o familie deosebit de bogată, are trei intrări. Arhitectul s-a ocupat și de decorația interioară a locuinței, din care au mai rămas lustre, policandre, șemineuri cu feronerii, tapetul din mătase, dar și patru picturi, de mari dimensiuni. Arhitectul Blanc a apelat la colegul său Ion D. Berindei pentru a construi, în curtea vilei, grajduri pentru caii proprietarului.

Decorațiile fațadelor, echilibrul volumelor care îl compun fac din acest palat un interesant monument de arhitectură a capitalei. Interioarele ample sunt bogat ornamentate cu stucatui, bronzuri, coloane de marmură, lambriuri din lemn și tapet din mătase sau alte materiale textile valoroase. Băile sunt decorate cu faianță desenată manual, iar pereții și tavanele mai multor încăperi sunt pictați cu vopsea în ulei."

Filtre

Tip obiectiv: Cladiri, Monumente, Palate