Bucuresti

Panouri radiante pentru generarea de electricitate

Panouri radiante pentru generarea de electricitate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1137

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Erau timpuri in care oamenii adunau lemne de foc pentru a-si indeplini sarcinile ce tineau de crearea unei surse de caldura in locuinte. In ziua de azi, nu ne mai folosim doar de lemn, ci avem o gama variata de lucruri din care sa alegem pentru a dispune de electricitate si de caldura in spatiile in care locuim. Asadar, ne folosim de carbuni, de combustibili bazati pe hidrocarbon si pe electricitate generata de vant, apa si soare pentru a pune in functiune dotarile caselor noastre. Folosirea panourilor radiante in producerea de energie este de asemenea tot mai crescuta.

Atunci cand anumite solide intra in contact cu lumina, se produc o serie de incarcaturi negative si pozitive in cadrul acestora, care la randul lor creeaza activitate electrica. Se estimeaza ca in ziua de azi tot mai multa lume incepe sa se foloseasca de beneficiile incalzirii prin panouri radiante de exemplu. Atunci cand iarna isi va intra in rol, iar gradele Celsius vor fi undeva sub 0, traiul fara o centrala termica sau fara cateva calorifere este foarte dificil, daca nu chiar imposibil. Plus ca, pe langa ideea ca sistemele de incalzire traditionale sunt mai scumpe de intretinut, mai ocupa si mult spatiu in incaperile locuintei in care sunt amplasate.

Exista in acest caz mai multe avantaje ale folosirii unor sisteme de incalzire portabile. Spre deosebire de alte tipuri de metode de incalzire a spatiului de locuit, aceste dispozitive asigura o caldura uniforma in spatiile inchise si mai au si avantajul de a fi portabile. Cam acesta este motivul pentru care multe persoane opteaza pentru astfel de incalzitoare. Daca locuiesti intr-o casa mare, insa folosesti doar cateva dintre camerele de acolo, are sens sa folosesti diferite radiatoare, in loc de a deschide centrala termica pentru intreaga casa. O alta idee pe care ai putea pune-o in aplicare in asemenea situatii este si montarea de panouri radiante in acele spatii care sunt accesate in mod zilnic. Pe internet poti intra pe diferite site-uri si gasi pret panouri radiante convenabile pentru orice buzunar.

Asemenea tipuri de sisteme de incalzire pentru casa se folosesc de nuclee de cuart sau ceramica si sunt alimentate de electricitate. Un gen de caldura directa poate fi asigurata daca se folosesc astfel de dispozitive. Panourile de genul radiaza temperaturi mari prin intermediul bandei cu infrarosu a spectrului electromagnetic. Sistemele de incalzire moderne care sunt utilizate cu preponderenta in ziua de azi sunt dezvoltate astfel incat sa foloseasca energie solara pentru a incalzi. Acestea sunt cele mai prietenoase optiuni cu mediul, dintre toate. Alte tipuri de calorifere, cum ar fi cele care sunt pe baza de combustibil sau de kerosen polueaza si sunt toxice din cauza emisiilor de monoxid de carbon. Astfel ca, panourile radiante sunt de preferat in locul acestor sisteme.

Panourile radiante pentru generarea de electricitate si de caldura sunt economice, alternative foarte bune la metodele traditionale de incalzire. Sunt foarte potrivite pentru spatiile compacte, dar de asemenea infrumuseteaza si incaperile in care sunt montate. Sunt moderne si nici nu supara ochiul atunci cand le privesti, putand fi asociate mai degraba cu diferite televizoare moderne cu led sau cu tablouri minimaliste.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306