Bucuresti

Păreri Pefoc - sunt oare peleții soluția reală de a reduce facturile la încălzire?

Păreri Pefoc - sunt oare peleții soluția reală de a reduce facturile la încălzire?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
Eben Advertising
Vizualizari
92

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din ce în ce mai mulți români, descoperă avantajele încălzirii cu ajutorul peleților - o alternativă mult mai ecologică și mai ieftină decât soluțiile termice pe lemne. Deși, la început, oamenii priveau acest concept mai degrabă ca pe o modă trecătoare, odată cu trecerea anilor, dar mai ales acum, în contextul prețurilor tot mai mari la gaze și lemne, încălzirea cu peleți nu mai pare un simplu moft, devenind chiar o soluție reală de a reduce facturile la încălzire!

Tocmai de aceea, în acest articol ne-am propus cu ajutorul specialiștilor Pefoc din Sibiu, distribuitori și montatori profesionali de peste 20 de ani a tuturor tipurilor de focare termice, șeminee și sobe sau modele electrice de șemineu decorativ fără încălzire, să aflăm mai multe detalii despre ce sunt peleții și cum funcționează aceștia în instalațiile termice neconvenționale.

Datorită randamentului caloric crescut, simplității în utilizare și nu în ultimul rând, a costurilor reduse, peleții devin astfel, soluția alternativă perfectă la încălzirea clasică. Aceștia diferă în funcție de anumite criterii de calitate. Cei buni au o suprafaţă netedă şi uniformă de aceeași dimensiune şi fără să se sfărâme. Pentru a controla calitatea peleţilor, se pun pur și simplu în apă. Peleţii de calitate superioară rămân la suprafaţă, în timp ce, peleţii de calitate inferioară, se vor scufundă în apă.

Pe scurt, peleții sunt combustibili solizi ce răspund noilor cerințe de utilizare a energiei regenerabile, în formǎ de mici creioane, cu diametru între 2-12 mm și o lungime medie de 3-5 cm, cu o umiditate sub 8%, dar o putere calorică de circa 4500kcal/kg. Aceștia reprezintă astăzi, una dintre cele mai "curate" soluții de încălzire domestică. Peleții sunt obținuți din materiale biomasice (resturi de lemn/vegetale, paie, tulpini de floarea soarelui/porumb, frunze etc) producerea lor de obicei nu necesită aditivi/lianți, datorită rășinilor existente natural în materia primă de bază.

Din considerente de sănătate și de control al calității aerului, peleții din lemn sunt de preferat pentru producerea energiei termice, în locul cărbunelui sau lemnelor arse într-un focar șemineu clasic. Produse fără aditivi, arderea peleților din lemn este neutră, negenerând emisii de gaze cu efect de seră, fiind compuse din surse biologice 100%, compactate prin niște orificii de mici dimensiuni, într-o mașină sferică ce leagă granulele împreună. Au un randament de ardere mult mai mare spre deosebire de lemnul brut, deoarece procesul de legare, reduce umiditatea la mai puțin de 10%.

Așadar, peleții au o putere calorică sporită, densitate mare, costuri relativ reduse de transport, o logistică superioară de stocare și utilizare automatizată. În plus, peleții reprezintă o energie mai ieftină decât cea obținută prin arderea combustibililor fosili tradiționali, fiind și regenerabilă, iar emisiile mici de dioxid de carbon ajută și la protejarea mediului înconjurător.

Specialiștii în soluții de încălzire alternativă de la PEFOC, estimează că peletul de lemn va deveni treptat, un înlocuitor ideal pentru ceilalți combustibili convenționali (gazul natural, GPL, petrol, cărbune, lemn, ulei sau chiar electricitate).

În concluzie, dacă și tu vrei o sobă, un șemineu de calitate superioară sau o centrală termică ce funcționează pe bază de peleți, pe site-ul oficial pefoc.ro ai la dispoziție o gamă întreagă de modele cu design deosebit și puteri calorice diferite, în funcție de nevoile de încălzire ale căminului tău.

Iar dacă esti fanul soluțiilor clasice și lemnul reprezinta un combustibil mai accesibil pentru tine (ex. locuiești într-o zonă de munte unde lemnul este mai ușor de procurat), pe lângă modelele de focare pe peleți, oferta meșterilor sibieni cuprinde și focare clasice de șemineu, sobe premium sau puternicul termoșemineu pe lemne - toate produsele voluminoase fiind transportate gratuit direct la tine acasă, în maximum 48 de ore de la comanda fermă!