Bucuresti

PAUL GEORGESCU – ”Regele” Maratoanelor Acvatice!

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
703

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Susținut de CATENA, Campionul român a câștigat recent cea de-a 30-a ediție a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – ”Regina” competițiilor mondiale de natație (26,4 km) în ape deschise.
Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros și mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu campion la natație și recordman al traversării Canalului Mânecii, PAUL GEORGESCU, secondat de antrenorul Matei Giurcăneanu și de echipa sa, i-a devansat într-o manieră categorică pe competitorii de la categoria ”fără costum de neopren” (apa, chiar și vara este foarte rece).

Pentru PAUL GEORGESCU urmează o nouă mare provocare pe 15 octombrie 2017, când are loc finala OCEANMAN (Benidorm, Spania), competiție de anvergură, foarte disputată și de un nivel ridicat unde românul s-a calificat după ce a obținut locul II la categorie și locul VII în clasamentul general în cadrul etapei ce s-a desfășurat în Italia pe Lago D’Orta.

PAUL GEORGESCU învingător în ”Cursa Regină” Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 de pe lacul Zürich

Fost campion național la polo, acum profesor de educație fizică și sport la International British School of Bucharest și instructor de înot la un club sportiv, românul Paul Georgescu este cel care reușea pe 14 septembrie 2016 să realizeze o performanță unică: a devenit cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren. El a înregistrat pe distanța de 54 km timpul de 13h36′, timp omologat de The Channel Swimming Association. Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done!” nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost însoțit de ambarcațiunea condusă de Stuart Gleeson, observator fiind Andre Roberts. Practic, distanța dintre țărmul englez și cel francez măsoară aproximativ 34 km, dar, din cauza curenților, Paul a trebuit sa înoate mai mult cu 20km. Antrenat de Matei Giurcaneanu, el a reușit nu doar să doboare recordul românesc (14h32′) din 2015, dar și să realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanța respectivă.

Ei bine, iată că românul care a traversat Canalul Mânecii într-un timp record, a revenit în forță anul acesta. Tot la categoria „fără costum de neopren”, el a fost unul dintre cei 15 concurenți care au participat la maratonul de înot al lacului Zürich, parcurgând cei 26,4 km în 7h11′, performanță ce l-a clasat pe locul I. A fost urmat de englezul Alexander Begg (7h39′) și de italianul Andrea Marcato (7h43′). 30th Sri Chinmoy Marathon Swim Lake Zurich – 26 km: Paul Georgescu from Bukarest, Rumania wins international long distance swimming competition in Switzerland” – este titlul comunicatului de presă al organizatorilor.

Competiția este organizată de Sri Chinmoy Marathon Team, după numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007). Ajunsă la cea de-a XXX-a ediție (Maratonul lacului Zurich se organizează din anul 1987), aniversară, a fost înființată de fapt cu 40 de ani în urmă, când s-au organizat concursuri de înot pe distanțe cuprinse între 2 mile și 3100 de mile (4989km), cursă considerată de organizatori drept una de Self Transcendenceși, din 1997, certificată ca fiind cea mai lungă cursă din lume.
Și de data aceasta, Paul a fost secondat de super dream-team-ul său: Matei Giurcăneanu (antrenor, profesor Clubul Sportiv ”Delfinul” și Vicepreședinte F.R.de Natație și Pentatlon Modern), Iulian Zamfir Dimcea, Eugen Georgescu, tatăl său, antrenor emerit de polo, Eugen Georgescu. Un podium la această cursă, alături de finala Oceanman-ul din Spania, a fost principalul obiectiv al sezonului competițional pentru Paul și antrenorul său. Românul, care a câștigat categoric, ieșind primul din apa dupa 7 ore si 11 minute a stabilit împreună cu Matei Giurcaneanu o strategie de tip ”negativ split”, adică să plece într-un ritm ușor și să termine în forță.