Bucuresti

Peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul Asia Fest 2017

Peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul Asia Fest 2017

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
722

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cea de-a V-a ediție Asia Fest, care a avut loc în perioada 24 - 26 noiembrie 2017 la Romexpo (pavilionul C3), s-a bucurat de participarea a aproximativ 10.000 de vizitatori, care au trecut pragul evenimentului animați de cultura și tradițiile Chinei. În cele trei zile de festival, participanții au putut asista la spectacole de muzică și dansuri specifice, dar au putut și degusta preparate tradiționale asiatice, gătite la fața locului de chefi cunoscuți.

În premieră, anul acesta Asia Fest a adus, în parteneriat cu Institutul Confucius București, un ansamblu formidabil de 12 cântăreți chinezi de muzică clasică. Liderul ansamblului, Sun Lu, secretar al Youth League Committee, de profesie pianist, lucrează în China, în cadrul University of Political Science and Law și predă cursuri de chineză și muzică clasică străină. Toți cei 12 cântăreți aparțin grupului vocal al Universității de Stiințe Politice și Drept din China și au participat la nenumărate festivaluri și concursuri organizate în China.

Ambasada Chinei la București a participat la Asia Fest cu o serie de documentare pentru cei pasionați de cultura, muzica, turismul și gastronomia acestei țări. Și ChinaRo a adus, în cadrul festivalului, poezie, dans și muzică chineză, proiecție de fotografii și filme chinezești.

Campionul Kendama, din Iași
Ediția acestui an a găzduit finala concursului Ziua Națională Depozitul Kendama, a cărui etapă preliminară a avut loc în data de 18 noiembrie în mai multe orașe din țară. În finala jurizată de Bryson Lee, Max Norcross și Oase, au intrat automat câștigătorii din fiecare oraș. Câștigătorul- Ilie Ciornei (16 ani) din Iași- a plecat acasă cu trofeul realizat de Kazuma Iwata, cel care confecționează kendamele Mugen Musou - cel mai autentic brand de kendame japoneze, realizate manual. Kazuma este și autorul trofeului de la Campionatul Mondial de Kendama, organizat anual în Japonia. Pentru realizarea bilei (tama) din trofeul oferit câștigătorului ZNDK a fost folosit aur de 24 K.

Competiția națională a fost organizată de DEPOZITUL KENDAMA în parteneriat cu Asia Fest. DEPOZITUL KENDAMA a reușit să aducă în țară cele mai cunoscute branduri de kendama din lume, printre care SweetsKendamas, KendamaUSA, Grain Theory, Sol Kendama, Kendama Israel etc. și a deschis primul magazin din România care vinde exclusiv kendame.


Concursul Cosplay, o tradiție
De asemenea, deja cunoscut de publicul amator, în acest an a avut loc, din nou, concursul Cosplay , la care s-au înscris zeci de tineri. Concurenții au fost jurizați de Pugoffka din Ucraina, fotograf și cosplayer, și de MyReality, artist celebru din aceeași țară. Premiul cel mare, constând în produse oferite de Tao Tao, Darks și Jelly Belly, a fost câștigat de Stanik, cu personajul Orochi din For Honor. Locul 2 a fost adjudecat de Mimișor- personajul Soah din Bride of the Water God, iar locul 3 de Lyra (personajul Valkyrie Sylveon din Pokemon).


Despre Asia Fest
Organizat anual de Media Events (www.media-events.ro), Asia Fest este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracţie specială faţă de ţări precum Japonia, China, Turcia, India sau Coreea de Sud. Asia Fest este conceput ca un dialog cultural, un mix compus atât din spectacole, prezentări și workshop-uri culturale, cât și din produse culinare.

Pentru mai multe informații, accesați www.asiafest.eu