Bucuresti

Peste 150 de opere ale tinerilor artisti romani au fost inscrise in competitia DESIGN THE ILLY CAN

Peste 150 de opere ale tinerilor artisti romani au fost inscrise in competitia DESIGN THE ILLY CAN

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
627

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Inscrierile in competitia - Design the illy can – s-au incheiat pe 20 noiembrie, adunand in acelasi loc peste 150 de opere ale tinerilor artisti romani, care pot fi vizionate la adresele: http://www.probrands.ro/lucrari-inscrise-1.html si http://www.probrands.ro/lucrari-inscrise-2.html
Avand tema Express yourself, competitia lansata de illycaffè, impreuna cu distribuitorul brandului in Romania – Pro Brands Distribution SRL, a provocat noua generatie de artisti sa trimita propunerile lor pentru decorarea cutiei de cafea illy, urmand ca opera desemnata castigatoare sa fie disponibila in magazine, in 20.000 de exemplare, incepand cu aprilie 2015. Este pentru prima data cand cutia illy va fi decorata de un artist la inceput de drum – illy propunandu-si astfel, prin aceasta initiativa cu rol de stimul, sa aduca in atentia consumatorului artistul si sa incurajeze creativitatea artistilor romani.

Numarul mare de inscrieri ne confirma interesul noii generatii de tineri talentati din Romania, iar calitatea lucrarilor reprezinta un prim succes al acestui proiect. Modul in care a evoluat, in ultimii ani, zona artistica din Romania ne-a facut sa acordam o atentie sporita acestei piete si sa initiem acest proiect pilot pentru a incuraja noul val de talente si de creativitate.” a spus Carlo Bach, art director illycaffè.

in perioada imediat urmatoare va incepe procesul de jurizare pentru desemnarea lucrarii castigatoare; juriul va alege si top 20 de lucrari ce vor face parte dintr-o expozitie ce va avea loc in luna aprilie a anului viitor. Juriul format din Carlo Bach (art director illycaffè), Dinu Dumbravician (director al departamenului de design in cadrul UNArte) si Mihnea Ghildus (designer de produs/fondatorul Dizainar), va alege imaginea primei editii limitate a cutiei de cafea illy imbracate in viziunea si cu numele unui tanar artist roman.

Pe langa marele premiu – prezenta operei personale pe cutia illy - artistul care va fi desemnat castigator, va fi rasplatit cu o calatorie la Bienala de la Venetia din 2015, o vizita in fabrica illycaffè din Trieste si un loc in expozitia cu cele mai bune lucrari inscrise in competitie. insa, cel mai important aspect al competitiei il reprezinta sansa acestuia de a-si regasi numele alaturi de artisti cunoscuti care au decorat, incepand cu 2006, cutiile de cafea illy: James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo PistolettoCittadellarte, Sebastião Salgado, Tobias Rehberger, Kiki Smith, Liu Wei si Robert Wilson – Watermill Center.