Bucuresti

Pianista Madalina Pasol aduce un omagiu lui Dinu Lipatti

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
251

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Pianista Mădălina Pașol aduce un omagiu lui Dinu Lipatti, în cadrul Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României

Ediția a III-a a Stagiunii de Colecție de la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22) se încheie luni, 8 aprilie 2019, de la ora 17:30, cu un eveniment extrordinar, parte a proiectului ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1 București, prin Centrul Cultural Sector 1.

Pianista Mădălina Pașol va aduce un omagiu celui mai mare pianist român prin reinterpretarea lucrărilor cântate de Dinu Lipatti, în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon. Aflată în plin turneu “Citadele muzicale” ediția a VII-a, după succesele extraordinare pe care le-a obținut la Ateneul din Tecuci, Palatul Episcopal din Galați și Sala Mare a Ateneului Român din București, Mădălina Pașol va prezenta publicului opusuri de Mozart, Schubert, Chopin și Bach.

Acest recital va avea un plus de spectaculozitate prin invitarea unor balerini, soliști ai Teatrului Național de Operetă “Ion Dacian”. Denisa Anastasiu și Relu Dobrin vor oferi momente coregrafice de mare sensibilitate, inspirate de valsurile lui Frederic Chopin.

Filtre articol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta