Bucuresti

Pianul cu poeme

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
602

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 16 aprilie 202218:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român. Publicul reacționează spectaculos peste tot, răsplătind protagonistele cu lacrimi de emoție și de bucurie în ochi la final, la aplauze, pentru că recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emoție și virtuozitate, astfel încât să declanșeze catharsisul.

Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Rachmaninov, Chopin, Piazzolla, Satie, Massenet sau încântă cu prelucrări folclorice inedite. Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplină iubire necondiționată. Recitalul ridică energia piesă dupa piesă, construind din momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță.

Daniela Nane este actriță a Teatrului Bulandra din 1995 și are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse și complexe, jucând în peste 50 de spectacole de teatru și filme de lung metraj și de televiziune, lucrând cu mulți regizori importanți. S-a apropiat de poezie în adolescență, când asculta cu admirație versurile rostite de George Vraca, Ion Caramitru sau Florian Pittiș și când a început, timid, să recite primele poeme.
Pianul cu poeme îi dă șansa de a dărui oamenilor clipe de emoție și regăsire, care să le reamintească de noblețea din suflete.
Pianist concertist, solista Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești din 2007

Ioana Lupașcu a fost denumită de presă "o forță a tinerei generații" și tot presa nota "Viața intensă pe care știe a o reda este secretul artei superior construite a pianistei".
Studentă a marelui pianist rus LAZAR BERMAN, în Italia , care spunea despre ea ca are"imense posibilități tehnice și artistice", cântă cu toate orchestrele filarmonice naționale și colaborează cu mari muzicieni ca Tiberiu Soare, Ionescu-Galati, Theo Wolters, Gottfried Rabl, Sabin Pautza. A concertat în toată Europa, a lansat doua cd-uri și compozitori contemporani îi dedică lucrări în primă audiție.
Colaborează adesea cu lumea teatrului participând în diverse spectacole alături de Ion Caramitru, George Banu, Piotr Adamczyck, Richard McCabe, William Nadylam.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Recital