Bucuresti

Pontaj manual vs pontaj electronic - avantaje și dezavantaje

Pontaj manual vs pontaj electronic - avantaje și dezavantaje

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
544

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Utilizarea unui software pontaj sau a unui soft administrare personal ce oferă posibilitatea gestionării pontajului în format electronic este mai util decât pontarea manuală? Cu siguranță fiecare metodă are avantajele și dezavantajele ei. De aceea, înainte de a lua decizia dacă să treci la automatizarea acestei sarcini, analizează avantajele fiecărei metode și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine.

1. Timp de colectare a datelor de prezență

Un software pontaj este mai eficient atunci când ne referim la colectarea datelor de prezență. În unele cazuri un astfel de soft se poate conecta la un sistem de acces cu cartelă de tip punch in / punch out care înregistrează intrările și ieșirile angajaților, alături de ora la care se face accesul. Pe de cealaltă parte, semnarea manuală a condicii de prezență solicită mai mult atenția și consumă mai mult timp.

2. Corectitudinea datelor colectate

Un soft administrare personal care deține funcționalitatea de pontaj electronic permite flexibilitate de jonglare a datelor de prezență. Astfel dacă se sesizează erori, se poate interveni foarte ușor asupra ajustării lor. În cazul pontării manuale se poate ca un angajat să greșească data și ora de pontare. Dacă nu este atent să modifice la timp, pot interveni erori grave, foarte greu de corectat ulterior.

3. Prelucrarea datelor colectate

Pontajul influențează foarte mult salarizarea. De aceea, orice absență trebuie atent monitorizată. Un software pontaj poate permite trimiterea cererilor de concedii direct din soft, iar datele se înregistrează imediat în pontaj. În cazul gestionării manuale, cererile de concedii se fac de asemenea manual. Prin urmare, în prelucrarea datelor în vederea calculării salariilor este nevoie de o atenție mai sporită . Și, desigur, corelarea și compararea datelor existente în diferite surse. Ceea ce îngreunează tot procesul. Automatizarea pe care o propune un soft aduce eficiență.

True HR - soft administrare personal cu 25 de ani de experiență

Un software pontaj care te ajută să gestionezi în format digital datele de prezență ale angajaților este True HR, al companiei UCMS by AROBS. Softul este utilizat de companii din industrii diverse de peste 25 de ani. Performanța softului este garantată de sistemul de procesare. Mai mult, pentru un plus de eficiență, softul deține funcționalități complete astfel încât să digitalizeze într-un grad tot mai mare sarcinile din departamentele de HR.

Descoperă atuurile soluției True HR discutând cu specialiști prin email la office@ucms.ro sau telefon 0720534424.