Bucuresti

Povești de festival - Primul festival de teatru independent pentru copii

Povești de festival - Primul festival de teatru independent pentru copii

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
421

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Festivalul de teatru independent pentru copii Povești de Festival va avea loc, pentru prima datăîn România, pe 9 și 10 noiembrie în Sun Plaza și va cuprinde 10 spectacole de teatru, 10 workshopuri de teatru, un salon de carte pentru copii și o expoziție de marionete.

Festivalul se află la prima ediție, iar piesele de teatru se țin altfel: un pic mai original, fiind destinat deopotrivă copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, dar și pasionaților sau specialiștilor în teatru.

Evenimentul cuprinde:
- o secțiune competițională, unde vor concura 10 producții de teatru pentru copii din genuri variate (dramatic, liric, coregrafic, teatru de păpuși). Juriul competiției este format din: Felicia Filip - director Opera Comică pentru Copii, Alina Teodorescu– director adjunct ExpoArte, Daniela Mihovici - director Teatrul de Păpuși din Brăila, Daniela Andrei – regizor,Cosmin Seleși – actor la Teatrul Ion Creangă.

- o secțiune necompetițională în care copiii se vor putea bucura de cele 10 ateliere de teatru (mișcare scenică, improvizație, muzică, recunoașterea emoțiilor etc.), dar și de o expoziție de marionete și un salon de carte dedicat lor.Editurile prezente sunt Litera, Corint, RAO, Editura Didactică Publishing House, Cutiuța cu povești, Carusel.

Sunny va fi și el prezent la eveniment, cu un workshop despre jocuri, duminică de la 11.30.
Activitățile se desfășoară între orele 11:30-19:00 la etajul 1, în Sun Plaza.

Mai multe detalii pe Facebookși website.
Partener organizator: Akka Show
Partener principal: Ansett Logistics
Parteneri media: GoKid, Itsy Bitsy.
Instituții partenere: Teatrul Ion Creangă – București, Opera Comică pentru Copii – București, Expo Arte, Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” din Brăila.