Bucuresti

Premiera celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, O vara foarte instabila

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
965

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Incepand cu 1 noiembrie, in cinematografele din intreaga țară, va avea loc premiera celui mai recent titlu semnat de Anca Damian, O vară foarte instabilă. Filmul este vorbit aproape integral în limba engleză.

Filmul este o introspecție ironică, presărată cu umor negru, despre relatiile moderne, sub influența poveștilelor lui Pirandello – o poveste-în-poveste - unde personajele devin conștiente că se află într-un film. Aș spune că se află la intersecția dintre filmul de artă și cel de comedie… Foarte modern, foarte contemporan.”, mărturisea Anca Damian.

O vară foarte instabilă vine după marele succes al titlului Crulic – drumul spre dincolo (2011), care a strâns peste 25 premii si un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy. Crulic a fost lansat pe marile ecrane în România şi în ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Franţa, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria, Estonia, Argentina sau Canada.

În urma acestei recunoaşteri internaţionale, Anca Damian şi-a unit eforturile cu scriitorul irlandez Philip Ó Ceallaigh, laureat al Premiului Hennessy şi Premiului Rooney pentru literatura irlandeză, pentru a transpune în film povestirea AVery Unsettled Summer.
Filmul vorbit aproape integral în limba engleza, spune povestea lui Daniel, un scotian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

O vară foarte instabilă: ziua foarte călduroasă și perturbațiile atmosferice violente din timpul nopții marchează fundalul acestei povești urbane, plasată într-un oraș continental.
… Un film despre viața pe care o trăim chiar în acest moment.

În rolurile principale sunt actorii: Ana Ularu (Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena), Jamie Sives (Urzeala tronurilor, Clash of the Titans, Valhala Rising, Wilber Wants to Kill Himself, Triage), Diana Cavaliotti (Amintiri din Epoca de Aur, Intâlniri încrucişate, Restul e tăcere), Kim Bodnia (Pusher, Love Is All You Need).

Director de imagine este Liviu Marghidan (California Dreamin’ - Nesfârșit, Portretul luptătorului la tinerețe, Tatăl fantomă).

O vară foarte instabilă este o coproducţie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie, fiind produs de Aparte Film (România) şi Maur Film (Cehia), in coproducție cu Filmgate si Film I Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio cu sprijinul Ministerului Culturii din România și din Cehia, cu sprijinul financiar al GoodYear și cu participarea HBO Romania, BBC și DR Broadcasting. Producția a avut premiera absolută ân cadrul Festivalului internațional de Film de la Varșovia, unde a obținut critici excelente.

Premiera filmului va avea loc în data de 1 noiembrie în cinematografele din întreaga ţară.
Iată lista cinematografelor care vor programa filmul începând din 1 noiembrie:
BUCUREȘTI: Cinema City Cotroceni (Mega Fun Cotroceni), Hollywood Multiplex (București Mall), Movieplex (Plaza Romania), Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City), Cinema Studio - spectacol de gală în prezența echipei - vineri seara, 1 noiembrie - ora 20.00, Cinemateca Union - spectacol de gală în prezența echipei - miercuri seara 6 noiembrie,
PLOIEȘTI: Cinema City Ploiești (Ploiești Shopping City) - spectacol de gală sâmbătă seara, 2 noiembrie, ARAD: Cinema City Arad (Atrium)

Începând din 8 noiembrie filmul va putea fi vizionat și ăn:
CLUJ: Cinema Florin Piersic - spectacol de gală în prezența echipei, joi, 7 noiembrie (ora 20.00), BRAȘOV: Cityplex Brasov (Eliana Mall) - spectacol de gală în prezența echipei, vineri seara, 8 noiembrie (ora 18.30), CRAIOVA: Cinema Patria, TÎRGU JIU: Cinema Sergiu Nicolaescu, PLOIEȘTI: Cinema Premiera , TÎRGU MUREŞ: Cinema Arta, BOTOȘANI: Cinema Unirea, CĂLĂRAȘI: Cinema Orizont, PIATRA NEAMȚ: Cinema Dacia, VASLUI: EuroCinema SilverMall, BUCUREȘTI: Patria Caffe 3D, Europa.

Puteti găsi informații noi periodic, pe pagina de facebook a filmului: https://www.facebook.com/AVeryUnsettledSummerMovie

Filmul este distribuit în cinematografe de Aparte Film în parteneriat cu ARFC.
________________________________________
Despre Anca Damian

Este regizoarea, scenarista și producătoarea filmului de animație ”Crulic - Drumul spre dincolo” (2011), selectat la peste 100 de festivaluri de film.
Filmul a primit Marele Premiu la Annecy, și peste 25 de premii la alte festivaluri internaționale.

A regizat, scris și co-produs filmul "Întâlniri încrucișate" (2008), selectat la Pusan, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg și Roma.
Înainte de aceasta, a lucrat ca regizoare, scenaristă si producătoare la mai multe documentare despre artă, și, de asemenea, ca Director de Imagine la două lungmetraje.

Interviu Jamie Sives
 1. În film joci alături de două actrițe frumoase si talentate: Ana Ularu (Maria) și Diana Cavallioti (Irina). Spune-ne cum a fost să lucrezi cu ele: ați avut ocazia să citiți scenariul împreună, să repetați? Cum te-ai înțeles cu ele? Ați mai ținut legătura după filmări?
Sunt foarte mândru că am jucat în film cu aceste două doamne. Diana a fost o companie minunată și este foarte dedicată muncii sale. Este o actriță foarte intuitivă, care face alegeri foarte bune. Dacă Ana va avea norocul să meargă mai departe cu talentul ei, atunci va continua tot drumul pe culmile profesiei sale. Ea are o capacitate mentală uimitoare din care se poate inspira și este o adevărată forță artistică. Mai important decât orice este faptul că sunt doi oameni frumosi și au fost o companie minunată. Am fost cu adevărat rasfățat. Da, am petrecut ceva timp repetând în prealabil și am lucrat pe scenariu. După filmări, am ținut legătura cu Ana și încercăm să ne scriem cât putem de des, însă cu Diana n-am mai vorbit de la încheierea filmărilor.
 1. Despre Kim Bodnia: v-ați cunoscut înainte de filmare? Povestește-ne despre experiența de pe platou.
Mi-a plăcut interpretarea lui Kim în ”Pusher” și eram nerăbdător să lucrez cu el. El degaja un aer relaxat care are in spate o intensitate si o profunzime fără margini. Face să pară totul foarte ușor la filmari, dar când urmărești pelicula vezi, de fapt, cum se întâmplă totul.
 1. Cum este Anca Damian ca regizor? Cum a fost colaborarea voastră?
Anca este un regizor care improvizează pe parcurs. Ea pare să încep de la o schiță a ideeii sale, apoi își trece pensula de-a lungul filmului și începe să umple povestea cu culoare. Am sărit peste una sau două replici din scenariu din cauza unor nepotriviri de limbă, dar cred că amândoi am avut același scop, tot timpul. N-am mai întâlnit un om atât de muncitor, un om care sa poată face atâtea lucruri in același timp si, cumva, reușește să-și facă timp să plimbe și câinele.
 1. În ce țări/orașe ați filmat și unde ți-a plăcut mai mult?
Am filmat scenele exterioare în București, acolo unde se petrece acțiunea filmului, și câteva săptămâni mai târziu am filmat scenele de interior într-un studio din suburbiile orașului Praga. Mi-a plăcut mai mult în București, dar ca să fiu sincer, în Praga am stat doar în interiorul studioului.
 1. A fost prima oară când ai vizitat România? Ți-a plăcut aici? Povestește-ne ce locuri sau lucruri ți-au plăcut în București și la români!
Am venit în România pentru prima oară ca să fac acest film. Mi-a placut aici și m-am simțit ca acasă în apartamentul de la etajul 10, de pe Calea Dorobanților. Mergeam destul de des la un mic restaurant din apropiere, care se numește Shift, și la barul Green Hours de pe Calea Victoriei.
 1. Cum este personajul Daniel, cel interpretat de tine?
Daniel este un bărbat pierdut, nesigur pe el și egoist și am încercat să-l interpretez în maniera asta. Cred că este o persoană foarte spontană și trăiește în prezent, două caracteristici demne de laudă, deși neajunsurile sale îi depășesc cu mult calitățile. Dacă ar exista acest personaj, nu m-aș vedea în compania lui, și cred că unei femei îi este foarte greu să iubească un asemenea om, dar mie îmi place de el…
 1. Ce ai în comun cu Daniel?
Sunt foarte spontan și trăiesc în prezent.
 1. Cum a fost vremea în timpul filmărilor?Tot așa, instabilă?
În București a fost al naibii de cald; în Praga nu a fost atât de cald.
 1. Ce a însemnat acest proiect pentru tine?
Prefer să mă implic în proiecte mai mici și să muncesc peste hotare, în special în locuri noi pentru mine - pentru a le face cunoscute în alte țări, cu alte popoare și culturi diferite. Acest lucru mă provoacă și îmi place. Dacă mă întâlnesc cu cineva de care îmi place și vrea să facă un film, atunci mă implic cu placere în proiect. O femeie din România mi-a cerut să particip la filmul ei, așa că am făcut-o. Acest lucru mă face să mă simt foarte mândru.
 1. Ai avut ocazia să vezi filmul? Cum ți s-a părut?
Am văzut o versiune neterminată a filmului și mi-a plăcut foarte mult. Te atrage în lumea lui ciudată și insulară. Cred că Anca a lipit componentele lui într-un mod extraordinar, în stilul ei inimitabil, și a creat ceva foarte claustrofobic și, desigur, instabil.
 1. La ce proiecte ai mai lucrat după ”O vară foarte instabilă”?
După terminarea filmărilor mi-am petrecut timpul pregătind primul meu scurtmetraj, ”Song”, scris și regizat tot de mine, care sper să fie slectat in câteva festivaluri anul viitor. Sunt ocupat până la sfârșitul anului cu filmul lui Ron Howard, ”The Heart of the Sea”. Am filmat pentru serialul ”The Guilty” și am avut un rol mic în ”Maleficent”, cu Angelina Jolie în rolul principal.