Bucuresti

Jocul din Ialta, de Brian Friel

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 3 zile
Apartine de
Godot Cafe - Teatre
Vizualizari
454

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 3 septembrie 2014 

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Regia: Cezar Ghioca

Cu: Adrian Păduraru, Ana Donosa

Scenograf și pictor: Ion Nedelcu

În premieră, piesa lui Brian Friel, considerat unul dintre cei mai mari dramaturgi irlandezi contemporani, este pusă în scenă în România. Un spectacol unic, o fascinantă poveste de dragoste în care realul şi imaginarul se împletesc în jocul misterios al destinului. În premieră absolută în România, scenografia este realizată “live” de unul din cei mai renumiţi scenografi şi pictori români. O abordare originală, în care totul este „îmbrăcat” într-un joc de-a imaginarul, care treptat ia locul „realităţii” imediate, atât pe scenă cât şi în sală.

Povestea din „Doamna cu căţelul”, sursa de inspiraţie a piesei „Jocul din Ialta”, este povestea a două personaje care, în ciuda faptului că au un traseu bine stabilit în plan individual şi social, descoperă “accidental” dragostea autentică, transformând o relaţie adulterină în raţiunea lor de a exista şi modul lor de a se autodefini. Un joc subtil al circumstanţelor, al acceptării lor şi al fatalismului atras de această acceptare. Un joc din care se naşte problema profund umană a preţului pe care suntem dispuși să-l plătim pentru a fi fericiți.

În staţiunea estivală Ialta, moscovitul Dimitri Gurov, un crai de patruzeci de ani, şi frumoasa Ana Sergheievna, se întâlnesc întâmplător. El: un cuceritor aflat în vilegiatură, fără nevastă şi copii. Ea: o doamnă cu un căţel, în vacanţă, fără soţul ei. Aventura târzie de vară dă naştere unei iubiri profunde, care ajunge să redefinească viaţa celor două personaje şi raportul personal dintre real şi imaginar. Totul se petrece pe fundalul fascinantului şi eluzivului „Jocul din Ialta” - propus de unul dintre protagonişti ca modalitate de combatere a plictiselii - un joc al fanteziei în care fiecare personaj propune biografii fictive necunoscuţilor din jur. Eroii poveştii cad pradă acestui joc prin intermediul căruia ajung să îşi inventeze propriile vieţi, pierzând graniţa cu realitatea datorită forţei autenticităţii trăirilor imaginate.

Durata: 1h

Preț bilet: 30 lei

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta