Bucuresti

Produse casa - bricolaj pentru un trai mai bun

Produse casa - bricolaj pentru un trai mai bun

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
41

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Omul a invatat din cele mai vechi timpuri sa isi faca viata mai placuta si munca mai usoara. Prin inteligenta si imaginatie si-a facut din lemn unelte si arme de vanatoare, apoi din piatra, din bronz si din fier. Fiecare epoca a venit cu descoperirea unui alt material, mai bun si mai rezistent. Toate cuceririle stiintifice pe care le-a realizat in timp au fost posibile deoarece cunoasterea a fost impartita pe domenii de activitate. Astfel medicina a venit cu anestezia, apoi cu interventiile chirurgicale, iar in agricultura sapa a fost inlocuita de echipamente atasate unui tractor. Mecanizarea a insemnat inlocuirea muncii a 10 oameni cu munca omului care conduce utilajul respectiv, fara sa oboseasca.

In trecut, erau perioade in care oamenii sapau de dimineata pana seara, cu o pauza mica de masa, iar cand terminau erau epuizati. Acum, chiar si in gospodariile mici de la tara exista motosape, motocoase. Ma bucur ca omul a invatat sa tina la sanatatea lui si sa isi pretuiasca viata mai mult! Omul s-a perfectionat in toate domeniile de activitate. In agricultura a inceput sa obtina soiuri foarte productive, animale selectionate, productii mari la hectar, din pacate insa s-au inmultit si oportunistii.

Au aparut insectele, bolile, fel si fel de ciuperci, buruienile. Agricultura inseamna o continuua lupta: pentru sanatatea si viata plantelor si animalelor aflate in grija si pentru combaterea daunatorilor. Agricultorul informat stie insa ca nu toate problemele culturilor sale se rezolva cu substante chimice, ci este suficient sa intre pe site-ul unui magazin bine aprovizionat, la categoria casa bricolaj si sa comande plasa de umbrire si lampi solare antiinsecte, care sunt de folos si lui si celor dragi.

Plasa de umbrire nu este scumpa, daca raportam pretul la beneficiile pe care le ofera si la faptul ca usureaza considerabil munca omului. Un solar sau o sera inconjurat de plasa de umbrire, aleasa in functie de gradul de expunere al terenului la soare ofera urmatoarele beneficii celor care se ocupa de el:

  1. Economisirea considerabila a apei. Cand traversam o perioada indelungata de seceta, apa este scumpa, greu de gasit, de aceea orice solutie de economisire a lichidului vital se impune sa fie materializata. In perioadele de seceta crunta seaca si raurile si apa din fantani si nici nu ploua. Uneori se sisteaza si alimentarea cu apa curenta din retea, in plus este interzis sa se ude solarul sau gradina de la retea, fiindca multi ar ramane fara apa. In acele zile situatia este foarte delicata.Plasa de umbrire mentine umiditatea in sol mai mult timp, usurand sacina agricultorului.
  2. Plasa de umbrire combate multe boli cauzate de soare. Uneori si pe legume sau pe suprafata fructelor apar pete, cum apar pe pielea omului din cauza expunerii excesive la soare.
  3. Cu plasa de umbrire, se poate lucra mai bine in sera sau in solar, prin urmare, buruienile sunt tinute sub control.
  4. Savantii au descoperit ca plasa de umbrire are efect benefic in calitatea fructelor si legumelor, acestea fiind mult mai gustoase, mai zemoase si mai bogate in vitamine.

Plasa de umbrire poate fi prinsa elegant de gard (daca plantele sunt pe un teren insorit) si de solar sau de sera cu cleme speciale, care garanteaza stabilitatea acesteia. In functie de plantele din sera sau din solar, de relatia pe care o au cu soarele se alege gradul de umbrire al plasei. Pentru plantele solare este suficienta plasa cu grad de umbrire de 40%, procent valabil si in cazul terenurilor mai putin expuse la soare.

Cu cat plantele prefera umbra si terenul este expus mai mult in fata astrului zilei, cu atat trebuie sa creasca si gradul de umbrire al plasei pe care o cumparam, de la 40%, la 75%, la 80%, la 90% sau la 95%. La cumparaturi mai mari de 3500 de lei, livrarea se face gratuit, magazinul achitand contravaloarea transportului. In cazul in care cumparatorul are nevoie de opinia specialistului, poate solicita consultanta telefonica pe care o primeste gratuit.

Este necesar ca specialistul sa te invete ce tip de plasa de umbrire se potriveste culturii tale si cum sa combati insectele fara chimicale daunatoare. Cine s-ar fi gandit ca omul va ajunge sa invinga soarele cu o plasa de umbrire eficienta si in acest mod sa isi potejeze plantele pentru care a muncit din greu?

Plasa de umbrire ii este de folos si lui, fiindca in acest mod nu mai sta in soare toata ziua si organismul sau nu mai este expus. Sunt ore ale zilei in care radiatiile solare distrug totul, de aceea trebuie sa manifestam prudenta maxima in ceea ce priveste expunerea la soare. Oamenii care nu inteleg si continua sa lucreze in soare sau sa stea la plaja, platesc scump cu afectiuni ale pielii geu de tratat.

Cumpara si tu plasa de umbrire pentru plantele tale dragi si ca sa poti sa petreci mai mult timp in mijlocul lor!
Pe site-ul magazinului cu produse de gradinait si bricolaj vei gasi adevarate comori, accesibile din toate punctele de vedere: si la pret (multe dinte ele sunt la reducere cu 37%), dar si in ceea ce piveste faptul ca le poti comanda de la domiciliu si le primesti la domiciliu.