Bucuresti

Programe pentru reatribuirea cheilortastaturii in Windows 10

Programe pentru reatribuirea cheilortastaturii in Windows 10

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
288

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Uneori trebuie sa reatribuim tastele in Windows 10 pentru a putea folosi tastatura noastra dupa bunul plac. Acest lucru se intampla mai ales daca, de exemplu, anumite caractere sunt situate diferit de ceea ce suntem obisnuiti sau cand dorim sa schimbam functiile tastelor F si nu avem un software pentru a face acest lucru. O alta dintre cele mai frecvente situatii este ca tastatura noastra a rupt o cheie si trebuie sa folosim una diferita pentru a avea caracterul pe care l-am pierdut.

Pentru a reatribui cheile in Windows 10 va trebui sa instalam unele dintre programele pe care le vom prezenta mai jos. Windows nu are nativ o solutie pentru a face astfel de modificari la tastatura noastra. Sa ne uitam apoi la unele instrumente foarte utilizate pentru a face aceste modificari frumoase la tastatura noastra. Pentru c ape piata exista mai multe tipuri de tastaturi laptop uneori exista posibilitatea ca tastele sa nu fie puse asa cum stiai mai ales daca cumperi tastaturi in alte limbi, asa cum sunt cele in franceza. Daca nu gasesti ceva pe tastatura, cea mai buna solutie este sa muti tastele din program.

Reatribuirea cheilor in Windows 10 cu KeyTweak

Unul dintre cele mai utilizate programe pentru a reatribui cheile in Windows 10 este KeyTweak. Datorita acestui program putem intr-un mod destul de usor sa reatribuim orice functie oricarei chei. Dupa descarcarea acestuia, va trebui sa-l instalam in cel mai simplu mod posibil, numai apasand langa toate ferestrele. In principiu, tastele vor fi numerotate si va arata ca o tastatura standard, indiferent de tastatura pe care o avem. Pentru a evita acest lucru cel mai bine este sa citesti mai multe sfaturi achizitie tastatura astfel incat sa cumperi tastatura potrivita pentru tine din prima incercare. In felul acesta va fi mult mai usor sa ajungi la rezultatele dorite atunci cand iti iei o tastatura.

Pentru a schimba functia unei chei, vom face urmatoarele:

·Selectati cheia pe care dorim sa o schimbam. Vom vedea care misiune este cea pe care o au in prezent in partea de jos.
·Pentru a selecta o functie noua, faceti clic pe "Alegeti Remapare noua"
·Alegem functia pe care dorim sa o atribuim cheii
·Acum, ceea ce va trebui sa facem este sa facem clic pe "Remap Key"
·Apoi faceti clic pe butonul "aplicatii" pentru a aplica in cele din urma modificarile
·Ne va avertiza ca registrul va fi modificat si Windows va exploda ... sau nu. Faceti clic pe"OK" pentru a continua. Acum computerul nostru va reporni pentru a aplica modificarile.

Va recomandam sa reatribuiti toate cheile pe care le dorim inainte de a aplica modificarile, in acest fel va trebui sa repornim o singura data. Cand sistemul este deschis din nou, vom testa modificarile efectuate. Daca apasam tasta in cauza, vom vedea ca va avea acum functia pe care i-am atribuit-o.

Restabilirea tastaturii la valorile implicite

Daca va uitati la partea de sus a programului, veti avea o diagrama care ne informeaza despre modificarile pe care le avem active pe tastatura noastra.

Daca facem clic pe butonul

Restaurati toate valorile implicite, tastatura va ramane asa a fost. Evident, va trebui sa repornim din nou pentru ca modificarile sa fie aplicate.

Alte programe pentru reatribuirea cheilor

Dar acesta nu este singurul program pe care il avem disponibil gratuit pentru a reatribui tastele de pe tastatura noastra. Una dintre cele mai cunoscute optiuni este:

MapKeyboard

Aceasta aplicatie este extrem de similara cu cea anterioara, desi are detaliul de a reprezenta cheile cu caractere in loc de numere. In acest fel, le vom putea identifica intr-un mod mai bun, astfel incat sa le putem schimba.

Autor