Bucuresti

Proprietăţile polistirenului ca material

Proprietăţile polistirenului ca material

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1011

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Polistirenul este produs prin polimerizarea unui derivat din petrol. Dacă vei fi atent la structura chimică a polistirenului, vei observa că este compus doar din atomi de carbon şi de hidrogen. Astfel, acesta este clasificat drept o hidrocarbură. Dacă vei privi atent legăturile din structura sa chimică, vei vedea că atomii de carbon sunt conectaţi unii cu ceilalţi prin nişte legături covalente. Acest material este izolant şi deţine câteva proprietăţi importante pentru siguranţa şi protejarea locuinţelor împotriva factorilor exteriori. Ca orice tip de produs care este destinat izolaţiilor, şi polistirenul prezintă câteva caracteristici chimice, fizice, mecanice, optice, termice şi electrice.

Proprietăţi fizice


În ceea ce priveşte proprietatea fizică a acestui material izolant, se poate spune că polistirenul gol este amorf şi are un aspect sticlos, de spumă. De asemenea, mai este cunoscut sub denumirea de polistiren cristalin. O proprietate importantă ce ţine de tipul de polistiren extrudat este flotabilitatea sau capacitatea de a pluti în apă. Aceasta este alegerea perfectă pentru crearea de plute sau plăci pentru apă. Dacă ai fost vreodată la piscină sau la mare şi ai observat toate acele plăci colorate, vei şti despre ce se vorbeşte aici.

Vâscozitatea polistirenului, ca toate celelalte fluide ne-newtoniene, depinde de rata de forfecare. Proprietăţile fizice ale acestui material sunt datorate prezenţei unor forţe slabe van der Waal între lanţurile polimerului. La încălzire, forţele se slăbesc în continuare iar lanţurile alunecă unul pe lângă celălalt. Acesta este motivul pentru care polistirenul este foarte elastic şi se înmoaie atunci când este încălzit dincolo de temperatura sa de tranziţie vitroasă.

Proprietăţi mecanice şi optice


Proprietăţile mecanice ale unui polimer includ puterea sa, alungirea, rezistenţa la forţele de impact şi duritatea sa. Formele cristaline ale polistirenului au o forţă de impact destul de scăzută. Acest material se degradează la expunerea la soare, din cauza fotooxidarii care îi afectează trăsăturile mecanice. Polistirenul de uz general este transparent în timp ce polistirenul de mare impact este opac. Oricum, cel din urmă tip de material izolant are strălucire şi este măsurat prin procentajul de lumină reflectată de suprafaţa polimerului.

Proprietăţi termice şi chimice


Proprietăţile termice sunt acele trăsături reliefate de către substanţă atunci când este expusă la căldură. Acestea includ temperatura de deformare la cald, temperatura de rigidizare, conductivitatea termică, etc. Polistirenul este un termoplastic rigid, transparent, care este prezent în stare solidă sau sticloasă la temperatură normală. Dar, atunci când este încălzit peste temperatura de tranziţie, se transformă în formă lichidă, care curge şi poate fi uşor de utilizat pentru modelare şi extrudare. Devine solid din nou atunci când se răceşte. Această proprietate a polistirenului este folosită pentru turnarea în matriţe cu detalii fine.

Polistirenul este inert din punct de vedere chimic şi nu reacţionează cu majoritatea substanţelor. Se dizolvă în unii solvenţi organici. Se topeşte de asemenea în unii solvenţi care conţin acetonă, cum ar fi cele mai multe spray-uri de pictat cu aerosoli şi diferite tipuri de lipici. Cele mai multe dintre proprietăţile chimice ale polistirenului sunt datorate calităţilor unice ale carbonului.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306