Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Quercetina - de ce este o componentă importantă a dietei?

Quercetina - de ce este o componentă importantă a dietei?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
552

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Flavonoidele sunt unul dintre cei mai valoroși compuși vegetali care nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Unul dintre cele mai comune flavonoide este quercetina, care are o serie de proprietăți de sănătate dorite, printre care se pot menționa cele antiinflamatoare, antioxidantă, imunomodulantă și chiar anti-cancer. Quercetina este disponibilă pe scară largă într-o dietă bogată în legume și fructe și este, de asemenea, o componentă a suplimentelor alimentare, în special cu proprietăți antialergice, susținând vederea sau facilitând scăderea în greutate.

Ce este quercetina?


Quercetina este un compus din grupul flavonoidelor, adică unul dintre cei mai activi compuși vegetali. Quercetina aparține flavonolilor, adică una dintre subgrupele de flavonoide, care se disting pe baza structurii lor chimice și a proprietăților biologice. Este un pigment care se găsește în țesuturile plantelor și este cel mai abundent în părțile exterioare ale tulpinilor, rădăcinilor și frunzelor plantelor. Apariția obișnuită a quercetinei în natură rezultă din faptul că acest compus este extrem de important pentru buna funcționare a organismelor vegetale.

Protejează părțile plantelor expuse la soare împotriva efectelor negative ale razelor UV, are activitate antibacteriană și antifungică și, de asemenea, atrage insectele, permițând procesul de polenizare a plantelor. Dar quercetina este un compus care joacă un rol semnificativ nu numai în organismele vegetale - este și un compus necesar organismului uman. Ca toate flavonoidele, aceasta are acțiune antioxidantă, neutralizând eficient radicalii liberi.Furnizarea regulată de quercetină împreună cu dieta și suplimentele alimentare se poate dovedi a fi importantă pentru buna funcționare a organismului.

Quercetina – proprietăți pro sănătate


Quercetina prezintă proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că se dovedește a fi neprețuită în procesele de neutralizare a radicalilor liberi. Trăim într-o epocă a influenței crescute a radicalilor liberi din diverse surse, iar stresul oxidativ pe care aceștia îl generează contribuie la deteriorarea numeroaselor structuri proteice și lipidice din organism. Quercetina captează radicalii liberi, protejând structura celulelor și organelor.

Este de o importanță deosebită pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, care este expus în special la radicalii liberi, ceea ce are ca rezultat, printre altele, dezvoltarea leziunilor aterosclerotice. Potențialul antioxidant ridicat al quercetinei se traduce și prin proprietățile sale antiinflamatorii și anticancerigene. Quercetina poate minimiza formarea de mutații în ADN cauzate de radicalii liberi și, de asemenea, contribuie la inhibarea înmulțirii celulelor canceroase.

Ce alte proprietăți are quercetina?


Efectul antialergic al acestui compus se reduce la blocarea acțiunii alergenilor, precum și la inhibarea secreției de histamină, adică substanțe responsabile de apariția simptomelor caracteristice alergiilor. În plus, s-a demonstrat că quercetina are proprietăți antibacteriene și antivirale și poate ajuta, de asemenea, pierderea în greutate prin reducerea proceselor de lipogeneză, adică acumularea de țesut adipos.

În concluzie, quercetina are un efect foarte benefic asupra sănătății, dar trebuie amintit că atunci când se suplimentează acest compus, trebuie avută grijă. Cum poate dăuna quercetina? Efectele secundare includ tulburări de ritm cardiac , absorbție redusă de calciu și antibiotice, precum și creșterea tensiunii arteriale.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro