Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Razele UV afectează și bărbații! Nu evitați pălăriile pentru bărbați

Razele UV afectează și bărbații! Nu evitați pălăriile pentru bărbați

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
Target Web
Vizualizari
516

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Efectele radiațiilor UV asupra sănătății noastre pot fi destul de grave. Reducerea stratului de ozon diminuează protecția naturală a atmosferei împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) dăunătoare ale soarelui. Câteva informații din prezentare generală a principalelor probleme de sănătate legate de supraexpunerea la radiațiile UV, nu sunt deloc de ignorat.

Înțelegerea acestor riscuri și luarea unor măsuri de precauție rezonabile atunci când stați la soare (chiar dacă sunteți de sex masculin, folosirea cremelor de protecție solară, purtarea de pălării pentru bărbați și evitarea expunerii la soare la orele amiezii sunt esențiale), vă vor ajuta să vă bucurați de soare, reducând în același timp șansele de a avea probleme de sănătate grave din cauza expunerii la soare.

  • Cancerul de piele (melanom și non - melanom)
  • Îmbătrânirea prematură a pielii și alte leziuni diverse ale pielii
  • Cataractă și alte leziuni oculare
  • Suprimarea sistemului imunitar

În fiecare an, doar în Statele Unite ale Americii sunt diagnosticate într-un an mai multe cazuri noi de cancer de piele decât cazurile noi de cancer de sân, de prostată, de plămâni și de colon la un loc. Din nefericire, statisticile spun că unul din cinci americani va dezvolta cancer de piele în timpul vieții și că un american moare din cauza cancerului de piele în fiecare oră. Expunerea neprotejată la radiațiile UV este cel mai ușor factor de risc pentru cancerul de piele care poate fi prevenit prim luarea unor măsuri simple, cum ar fi purtarea pălăriilor de bărbați vara.

Melanomul, cea mai gravă formă de cancer de piele, este în prezent unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer de piele în rândul adolescenților și al tinerilor adulți cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. În timp ce melanomul reprezintă aproximativ trei la sută din cazurile de cancer de piele, el provoacă peste 75% din decesele cauzate de cancerul de piele. Expunerea la radiațiile solare și implicit arsurile solare, în special în timpul copilăriei, sunt factori de risc pentru această boală. Nu toate melanoamele sunt legate exclusiv de radiațiile solare dar sunt și alte posibile influențe cum ar fi factorii genetici și unele deficiențe ale sistemului imunitar.

Expunerea îndelungată la soare provoacă, de asemenea, îmbătrânirea prematură a pielii, care, în timp, poate face ca pielea să devină groasă, ridată și coroiată. Deoarece apare treptat, manifestându-se adesea la mulți ani după o perioadă îndelungată de expunere la soare a unei persoane, îmbătrânirea prematură este adesea considerată o parte inevitabilă și normală a îmbătrânirii. Cu toate acestea, până la 90% din modificările vizibile ale pielii atribuite în mod obișnuit îmbătrânirii sunt de fapt cauzate de razele de soare. Cu o protecție adecvată împotriva acestor radiații, cea mai mare parte a îmbătrânirii premature a pielii poate fi evitată prin purtarea impecabilelor pălării pentru bărbați, folosirea umbrelelor de soare, limitarea timpului petrecut în soare în special la orele de vârf, folosirea cremelor cu protecție UV, și așa mai departe.

Cataracta este o formă de afectare a ochilor în care o pierdere de transparență a cristalinului ochiului întunecă vederea. Dacă nu este tratată, cataracta poate duce la orbire. Cercetările au arătat că radiațiile solare cresc riscul de apariție a cataractei oculară. Deși poate fi vindecată cu ajutorul intervențiilor chirurgicale moderne (cu laser) pentru ochi, cataracta diminuează vederea a milioane de persoane care investesc foarte mulți bani în îngrijiri medicale în fiecare an.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că expunerea îndelungată la radiațiile solare poate suprima buna funcționare a sistemului imunitar al organismului unde este inclusă și apărarea naturală a pielii. De exemplu, în mod normal, pielea are în structură o apărare împotriva invadatorilor străini, cum ar fi infecțiile dar expunerea îndelungată la radiațiile solare poate slăbi tot sistemul imunitar, reducând capacitatea pielii de a se proteja împotriva acestor dăunători care cauzează infecții.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro