Bucuresti

Recital cultural-artistic “Poetul şi Cântăreaţa” – LANSARE DE CARTE „Poezie” de Mihăiţă Macoveanu

Recital cultural-artistic “Poetul şi Cântăreaţa” – LANSARE DE CARTE „Poezie” de Mihăiţă Macoveanu

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
831

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, de la ora 16.00, la Sala Teatrului de Artă Bucureşti, POETUL ŞI CÂNTĂREAŢA, lansează volumul de versuri "Poezie", al autorului Mihăiţă Macoveanu.
Lucrarea se adresează unei palete largi de cititori, poetul având deschidere spre a se arăta aşa cum este, nepunând iîntre el şi judecătorul suprem (cititorul) oprelişti de vreun fel, ci mai degrabă spulberând acest mit cu puterea lui creativă.
Mihăiţă Macoveanu, un trubadur frumos şi incorigibil în demersul său de a schimba o lume cenuşie şi plicticoasă în una ipotetic desăvârşită.”
(Melania Cuc – Membră USR)
Având o forţă emoţională puternică împlantată într-însa, poezia poetului Mihăiţă Macoveanu, a fost, este şi va rămâne, multă vreme de acum înainte, un izvor de apă vie, o licoare magică, din care cititorul îsi ostoieşte setea de cunoaştere, îşi hrăneşte simţurile, cu care îşi vindecă rănile sufletului şi mai apoi se înalţă din propria-i cădere deasupra celui de dinainte, mai bun, mai frumos, mai sensibil, mai curajos, mai încrezător.
Emoţia este atributul omului superior.”
Mihăiţă Macoveanu - Poetul
Poet patriot în esenţă, el, însuşi, declară că nu a venit printre noi, pentru a primi, ci mai degrabă pentru a se dărui întru totul celor ca şi el, românilor săi, aflaţi la nevoie.
România va fi o ţară mare, când toţi românii vor fi români”
Mihăiţă Macoveanu - Poetul
Dacă au început românii să scrie ASTFEL, cred că mergem spre bine. Urmează ceva. Dar, mai întâi, trebuie trezită naţiunea.”
Elena Mândrescu – Artistă
“Am avut impresia, acum ceva timp în urmă, că poezia patriotică este o pasiune secundară, din punct de vedere literar, pentru poetul Mihăiţă Macoveanu, dar nu. Este un glas lăuntric, un zbucium, o nelinişte care îl fac pe poet să defuleze cât pentru toţi aceia care nu au curajul să se exteriorizeze. Pot spune că el, Mihăiţă Macoveanu, devine, poate fără voia sa, purtătorul de cuvânt al acelora care nu pot, nu vor din varii motive şi nu au instrumentele necesare care derivă din talent pentru a o face. Felicitări, drag poet!”
Dragnea Gabriel – Jurnalist
Fiind demn urmaş al înaintaşilor săi în poezie, Mihăiţă Macoveanu, rămâne o enigmă a zilelor noastre. Citindu-i versurile nu te poti abţine să nu te întrebi: se mai scrie ca acum 100 de ani? Mai există poezie de asemenea factură? De ce nu s-a auzit, până acum, nimic de el?
„Creaţiile lui Mihăiţă sunt speciale. Fiecare poezie, fiecare vers transmite un mesaj către sufletul românului, indiferent în ce colţ de lume se află. Talentul său este evident, motiv pentru care promovarea poeziilor merită toată atenţia.”
Redacţia Occidentul Românesc
Ex-Redactor şef, Editura EMINESCU: Rodica Grindei
Moderator eveniment: Sorina Ştefănescu (actriţă)
Recital cultural-artistic: Poetul şi Cântăreaţa (Mădălina Mantu – cântăreaţa şi Mihăiţă Macoveanu - poetul)
Actori invitaţi să recite:
Teatrul de Artă Bucureşti: George Constantinescu
Teatrul Nottara: Raluca Jugănaru
____________________________________________________________________________
Eveniment susţinut, prin amabilitatea doamnei directoare Mihaela Racoviţeanu, de Biblioteca Judeţeană Ialomiţa“Ştefan Bănulescu”.