Bucuresti

Rolul profesorului in educatia muzicala a copilului

Rolul profesorului in educatia muzicala a copilului

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
1305

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Învatamantul artistic vocational presupune o atentie deosebită asupra psihologiei copilului si cunostinte intemeiate in domeniu caci, un profesor de instrument mai întai de toate este un bun instrumentist care stapaneste arta interpretativa si poseda abilitati remarcabile de a transmite si a relationa cu un copil.

Responsabilitatea unui profesor de a calauzi un copil in lumea fascinanta a muzicii este asemanatoare cu munca unui sculptor care modeleaza cu sarguinta, atentie si rabdare o lucrare menita sa incante publicul.
Abilitatea de a descoperi talente, a forma artisti si oameni sensibili, capabili de a transmite emotie tine de vocatia de profesor care nu se fabrica. Vocatia este un talent înnascut pe care profesorul il incununează prin munca si experienta profesionala.

Entuziasmul incepatorului in domeniul muzical poate fi spulberat din neatentia unui profesor grabit sa ofere un bagaj informational vast. Atmosfera degajata si incarcata de beatitudine se mentine prin metode de predare interactive si creative. Comunicarea constanta cu copilul duce la stabilirea unor conexiuni ce favorizeaza buna desfasurarea a procesului educativ.

Flexibilitatea in gandire si abilitatile innascute de dascal sunt metode de adaptare la contemporanietate. Prin prisma timpului deschizatorii de drumuri din domeniul metodicii predarii muzicii din secolul trecut precum Delacroze, Orff sau Willems au facut inovatii semnificative din impulsul unor nemultumiri personale legate de mediul de invatamant.

In prezent profesorii se confrunta cu lipsa de interes sau plictiseala, concentrarea anosta, inexpresiva sau cu declamarea golita si fara semnificatie a unor definitii. Ne intrebam carui fapt se datoreaza aceasta atitudine?! De ce muzica este resimtita de copii ca o datorie in loc de sentimentul de bucurie, placere si daruire?!

Invinuind sistemul si continutul manualelor, muzica comerciala si excesul de informatie din media, recunoastem ca profesorul este persoana care interactioneaza direct cu copilul. Incursiunea in domeniul muzical trebuie sa fie o calatorie placuta, libera si unica. Arta este singurul domeniu unde nu gresim si nu avem limite, prin urmare profesorul trebuie sa fie un carmuitor de vise, un prieten si un ascultator rabdator. Rabdarea este calitatatea care inobileaza munca de profesor. Entuziasmul profesorului se reflecta asupra copilului care isi exteriorizeaza interesul prin curaj, munca si daruire.

Daca doriti sa cunoasteti profesori de muzica adevarati va invitam la Clubul de Muzica.ro, locul unde pasiune pentru muzica este dusa la performanta. Mediul prietenos si profesionalismul de care dau davada profesorii se reflecta in rezultatele obtinute de copii la concursurile nationale si internationale de specialitate.