Bucuresti

Romanul Forma apei, de Guillermo del Toro și Daniel Kraus, în librării

Romanul Forma apei, de Guillermo del Toro și Daniel Kraus, în librării

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
467

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Scrisă și regizată de Guillermo del Toro și având în distribuție actori celebri, precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, versiunea cinematografică a romanului Forma apei/ The Shape of Watera intrat în cinematografele din România în data de 23 februarie 2018.Filmul este produs de Fox Searchlight Pictures și este distribuit în România de Odeon Cineplex.

Ecranizarea de excepție a cărții scrise de Guillermo del Toro și Daniel Kraus a cîștigat patru premii Oscar, ediția 2018: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră (Alexandre Desplat), cea mai bună scenografie. Filmul a mai fost distins cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, ediția 2017. De asemenea, pentru Forma apei, Guillermo del Toro a primit Globul de aur, precum și Premiul Bafta pentru cel mai bun regizor. Filmul a mai obținut și un premiu Bafta pentru muzica originală semnată de Alexandre Desplat.

Este anul 1962 şi Elisa Esposito, o femeie mută, rămasă orfană din copilărie, se luptă cu monotonia vieţii de îngrijitoare în schimbul de noapte la Centrul de Cercetări Aerospaţiale Occam din Baltimore. Dacă n-ar fi Zelda, o colegă de serviciu care se poartă protector cu ea, şi Giles, vecinul ei iubitor, Elisanu ştie cum ar suporta existenţa cotidiană. Apoi, într-o noaptefatidică, Elisa vede ceea ce nu-i era îngăduit să vadă, secretul cel mai bine păzit al Centrului: un om-amfibie, capturat în Amazon şi studiat în scopurile Războiului Rece. Creatura este înspăimîntătoare, dar în acelaşi timp magnifică, capabilă să înţeleagă limbajul şi emoţiile... iar Elisa nu se poate ţine deoparte. Recurgînd la limbajul semnelor, cei doi învaţă să comunice. În scurt timp afecţiunea se transformă în dragoste, iar creatura devine singura raţiune de a trăi a Elisei.

GuillermodelToro este unul dintre cei mai inventivi şi mai vizionari artişti ai generaţiei sale, stilul său unic reflectîndu-se în opera de regizor, scenarist,producător şi scriitor. Născut în1964 la Guadalajara, Mexic, del Toro şi-a cîştigat recunoaştereainternaţională în 1993 cu filmul de groază Cronos, o coproducţie mexicano-americană. În 2004 a regizat thrillerul SF Hellboy. Filmul Labirintul lui Pan(2006), care îl regăseşte în tripla calitate de regizor, scenarist şi producător, a avut parte de o primire entuziastă la nivel mondial, fiind distins cu peste 40 de premii internaţionale. În 2013 a regizat şi a semnat scenariul SF-ului Pacific Rim. Cel mai recent film al său, Forma apei, a fost distins cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia din 2017, Globul deAur pentru cel mai bun regizor şi pentru cea mai bună coloană sonoră, 3 premii BAFTA şi 4 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bunfilm şi cel mai bun regizor. Estecoautor (alături de Chuck Hogan) al TheStrain Trilogy, devenităbestseller şi ecranizată într-unserial de televiziune de succes pe postul FX, şi al Trollhunters(alăturideDanielKraus),careastatlabazaserialului omonim de pe Netflix.