Bucuresti

S-au încheiat înscrierile la Comedy Short Film Festival @ Plaza România

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
545

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

La noul festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza Româniași găzduit de Movieplex, s-au înscris câteva sute de scurtmetraje din toată lumea.
Etapa de înscrieri la Comedy Short Film Festival @ Plaza România s-a încheiat în decembrie 2014, iar rezultatele selecției oficiale vor fi făcute publice în februarie. Evenimentul se va desfășura în prima săptămână a lunii martie (2 – 8 martie).

Echipa de preselecție a vizionat deocamdată peste 700 de scurtmetraje de comedie pentru a determina ce filme vor intra în toate cele trei secțiuni - Competiția oficială, Competiția dedicată producțiilor studențești și Competiția destinată animațiilor. Filmele înscrise acoperă o largă varietate de genuri: de la comedia neagră la cea pentru (și cu) copii, până la comedia romantică, cea care parodiază filmul mut, cea fantastică, cea absurdă, "slapstick comedy" și musical.

Țările care au trimis cele mai multe scurtmetraje la prima ediție a Comedy Short Film Festival @ Plaza România au fost Franța, Argentina, Germania, Elvețiași România, dar s-au înscris și multe filme din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Filipine, Bulgaria, Canada, Norvegia, Spania, Australia, Noua Zeelandă și Olanda. Majoritatea scurtmetrajelor înscrise au un bogat palmares, fiind selectate la festivaluri precum Cannes, Clermont-Ferrand, Seattle, TRIBECA, Brest și EuroAsia Short Film Festival. Nici numele faimoase nu lipsesc din rândul scurtmetrajelor trimise la Comedy Short Film Festival @ Plaza România, de pildă, una din animații a fost înscrisă de casa de producție a lui Antonio Banderas. Cât despre filmele românești, câteva au în distribuție actori cunoscuți, precum Ion Lucian, Andi Vasluianu, Magda Catone, Paul Ipate și Șerban Pavlu.

Premiile oferite la prima ediție a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) și Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro).Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.