Bucuresti

Salvati arta si noua generatie

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
767

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Echipa de teatru "Actorul grabit" a fost infiintata in anul 2008 de tanarul artist George Valentin Dragomir cu scopul de a diversica elementele culturale din stagiunea pe care tanarul tenor o conducea de mai bine de 3 ani consecutive .


Tanarul George este student la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii "Transilvania" si a prins foarte mult de actorie si teatru de la maestrul Mihai Bica – actor la Teatrul Dramatic din Brasov , dar si de la profesorul sau de Arta actorului si miscare scenica prof. Alexandru Petrescu .


Tanara echipa infiintata si coordonata de tanarul tenor George Dragomir a debutat prin a juca celebra piesa a lui nenea Iancu – Conul Leonida fata cu Reactiunea , spectacol desfasurat la Palatul Sutu din centrul capitalei , spectacol ce a fost alaturat si altor evenimente culturale strict muzicale – sala devenise neincapatoare , desi inafara scaunelor ce apartin muzeului , tanarul organizator a suplimentat locurile cu inca 100 , insa inca mai era lume in picioare si chiar si pe scarile muzeului .


Palatul Sutu al carui director este Ionel Ionita devine prin stagiunea "Bucuriile sufletului" un refugiu placut pentru melomani , dar si pentru iubitorii de teatru .


Piesa lui nenea Iancu s-a jucat de 2 ori , ambele montari fiind primite cu recunostinta de catre public.Regia , pregatirea dar si regia de sunet i-au apartinut organizatorului


George Valentin Dragomir .


Echipa a avut in sanul ei si o persoana destul de cunoscuta in lumea culturala : Florentina Tudorache , tanara care prezenta stagiunea , dar care era si membra de onoare in Corul Patriarhiei . Tinerei i s-au alaturat Florin Badea , Cristian Bolbocianu , Andrei Ognanovici , Bogdan Popescu , Daniela Cobrescu , Silvia Draghicean , Adelina Barea etc


Bineinteles ca celor 2 spectacole au urmat si alte seri muzicale in care au aparut si momente de teatru , fiind jucate diverse scene de teatru .


Publicul isi aduce cu multa placere aminte de Simpozionul Cultural Romanesc organizat la M.A.I in aprilie cand muzica s-a alaturat teatrului , aceasta simbioza fiind primita cu ovatii de catre public care a fost partas liedurilor romanesti interpretate de tineri muzicieni , dar si momente de teatru in general scene din piesa O noapte furtunoasa proiect pe care echipa alaturi de coordonatorul sau trebuia sa il realizeze in luna iulie la Palatul Sutu , intr-o regie clasica , afirma chiar George Valentin Dragomir , care a dorit sa pastreze dorintele creatorului dar si realitatea traditionala .


Din pacate acest eveniment dar si altele nu vor mai putea continua din cauza maririi platilor de inchiere a salilor si a refuzului de ajutor .


Dorim sa demonstram ca suntem buni , ca mergem pe un drum frumos dar si greu , dorim sa incercati sa salvati tinerii care se ocupa de arta , ei reprezinta noua generatie.


George a realizat numai lucruri onorabile . Sa nu uitam ca in cadrul stagiunii sale pe care a sustinut-o in proportie de 90% singur si cu ajutorul familiei au participat multe nume , toti invitatii sai acceptand sa onoreze cu prezenta neavand cerinte materiale . Printre aceste nume se evidentiaza soprana Irina Iordachescu , una dintre fiicele marelui baritone DAN IORDACHESCU , baritonul Vasile Chisiu , basul Alexandru Onea etc


Salvati noua generatie si cultura !


George Valentin Dragomir trebuie ajutat sa continue splendida stagiune care a starnit admiratia multor oameni !