Bucuresti

Saptamana Internationala a Muzicii Noi, editia a 21-a

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 9 ani si 4 luni
Vizualizari
773

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 21 mai 2011 - Duminica 29 mai 2011 

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Muzica noua le da intalnire artistilor si publicului din nou in luna mai a anului 2011. Saptamana Internationala a Muzicii Noi este un festival cunoscut, un festival asteptat, pentru ca fiecare editie ia pulsul actualitatii muzicale, creativitatii compozitorilor si promite noutati. Noutati de conceptie, unghiuri diferite prin care muzica contemporana poate fi "patrunsa" si cunoscuta, viziuni artistice ce ne indreapta privirea catre noi insine.

Scenele bucurestene fac loc la sfarsitul lunii mai muzicii noi, artistilor romani dedicati fenomenului creator actual, artistilor straini invitati care vin sa-si prezinte ideile, realizarile, pe parcursul unei saptamani ce sarbatoreste muzica, arta, nelinistile sau linistile creatoare, provocarile intelectuale, impartasirea ideilor si emotiilor artistice.

Editia a 21-a propune artistilor si publicului o tema: spectacolul muzical. Este si o tema de reflectie: ce mai inseamna in anul 2011 spectacolul muzical? Opera traditionala, opereta, musical, cabaret, ritual, teatru instrumental, performance, scene lirice, arta de interventie publica….din fericire, sunt multe raspunsuri posibile si asta doreste sa surprinda si sa sarbatoreasca SIMN 2011: varietatea de reactii artistice declansata de o asemenea propunere.