Bucuresti

Satul de demult, disponibil online cu subtitrare in 6 limbi

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
320

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Filmul Satul de demult in regia lui Dumitru Budrala este disponibil online, integral si gratuit, cu subtitrare in 6 limbi.
In 2014, filmul Satul de demult a primit Marele Premiu pentru Cel mai bun film la cea de-a II-a editie a Festivalului International de Film Etnografic, desfasurat intre 6 si 8 iunie, la Zlatna.
La scurt timp, filmul a fost inclus in programul Zilele Portului Popular Romanesc si a fost proiectat simultan in 203 parohii ortodoxe romanesti din Italia.
Filmul este tradus in 6 limbi (engleza, franceza, germana, maghiara, italiana si spaniola) si poate fi cumparat de la casieria Muzeului Astra din Piata Mica, nr. 11.
Sinopsis: Satul de demult este un film in afara tiparelor obisnuite despre viata din satul de odinioara si despre un muzeu extraordinar care, asa cum se spune in ghidurile turistice, merita un detur. Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului reproduce satul traditional deslusind tainele vietii de odinioara: de ce isi impleteau fetele cununi in zilele de Sanziene?; ce inseamna „ropotinul testelor”?; cat de complicat este un razboi de tesut?