Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Schimbarea gresiei din baie: 3 reguli de știut

Schimbarea gresiei din baie: 3 reguli de știut

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
402

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cu trecerea timpului, gresia din baie se poate deteriora și necesită schimbată pentru a oferi încăperii un aspect plăcut.Nu ai nevoie de o echipă de meseriași, de experiență sau cunoștințe în domeniul amenajărilor pentru a o înlocui. Înainte să te apuci de lucru, este necesar să cunoști următoarele reguli:

Regula 1: Asigură-te că ai uneltele și produsele necesare pentru schimbarea gresiei


Lucrurile de care ai nevoie pentru scoaterea gresiei

Să ai la dispoziție uneltele potrivite pentru înlocuirea gresiei din baie va eficientiza munca. Demontarea gresiei este o operațiune simplă. Vei avea nevoie de echipament de protecție, mască, mănuși și ochelari o daltă, un ciocan și o mașină de găurit dacă gresia nu poate fi scoasă cu dalta.

Scule necesare pentru montarea plăcilor noi

După ce ai scos gresia veche, va trebui să pregătești podeaua pentru plăcile noi. Este necesar să ai la îndemână o pensulă și grund, mortar, găleată și burghiu pentru amestecat. Pentru aplicarea mortarului într-un strat uniform, te vei ajuta de o mistrie, după care treci la așezarea plăcilor de gresie. Cu ajutorul unui ciocan de cauciuc te vei asigura că acestea sunt bine fixate. Urmează așezarea distanțierelor de gresie, iar după ce ai montat toate plăcile și mortarul s-a uscat, ai nevoie de chit de rosturi pentru a împiedica umezeala și mizeria să pătrundă sub și între plăci. Acestea sunt toate produsele necesare pentru scoaterea gresiei vechi și montarea plăcilor noi. Îți recomandăm să le ai încă de la început, pentru ca procedurile să se desfășoare eficient.

Regula 2: Începe demontarea gresiei cu o placă slăbită, crăpată sau în jurul căreia a sărit chitul de rosturi


Pentru a te scuti de efort suplimentar, verifică atent fiecare placă până găsești una deteriorată și scoate-o cu ajutorul daltei. Dacă nicio placă nu prezintă defecte vizibile, te poți ajuta de un ciocan. Bate ușor fiecare placă, până când găsești una care sună a gol. Îndepărtează chitul de rosturi din jurul ei și o scoți fie cu dalta, fie cu o mașină de găurit. Dacă nu ai o mașină de găurit, poți pur și simplu să spargi o placă de gresie de lângă perete. Pentru a scoate plăcile de gresie trebuie să poziționezi dalta în rosturile dintre ele, iar cu ciocanul lovești cu suficientă putere capătul opus al acesteia. Dacă vrei să refolosești gresia veche sau să o reciclezi, lovește dalta cu ciocanul de mai multe ori, pentru a ridica treptat plăcile, fără să le spargi.

Regula 3: Montează gresia nouă pe o suprafață plană și curată


Acum că ai scos toată gresia din baie, următoarea operațiune obligatorie este să cureți cât mai bine suprafața și să o pregătești pentru montarea plăcilor noi. Trebuie să scoți adezivul uscat pe sapă. Procedura nu este lipsită de praf și reziduuri, astfel vei avea nevoie de o mătură sau un aspirator pentru a le elimina. În cazul în care observi că sapa este denivelată, toarnă un strat subțire de sapă autonivelantă. De asemenea, dacă montezi gresia pe timpul verii, se recomandă să aplici un strat de grund pe întreaga suprafață. Această etapă împiedica evaporarea prea rapidă a apei din mortar și ai siguranța că plăcile se fixează în mod corespunzător.

Prin urmare, schimbarea gresiei din baie este o operațiune simplă, dar care-ți solicită răbdarea și atenția. Dacă folosești ustensile și materiale de bună calitate și urmezi recomandările de mai sus, ai toate șansele să te bucuri de o lucrare durabilă și rezistentă.

Sursă foto: Shutterstock.com

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro