Bucuresti

Scoala Gimnaziala Nr. 36 Ionel Teodoreanu

Scoala Nr. 36 Ionel Teodoreanu

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 4, Strada Costila, nr. 2
Telefon
0214503990
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
3434

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Scoala Gimnaziala Nr. 36 Ionel Teodoreanu Bucuresti

Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 36 "Ionel Teodoreanu" este amplasata in partea sudica a municipiului Bucuresti, in cartierul Berceni, sector 4. La inceputul anilor 1970, dezvoltarea in plan urbanistic a cartierului Berceni, dar mai ales a zonei cuprinse intre Strada Resita si Bulevardul Constantin Brancoveanu a facut necesara construirea unor institutii de invatamant. Astfel, in august 1976, pe terenul unei foste livezi in suprafata de 1,1629 ha, situat in strada Costila nr. 2, s-a pus piatra de temelie a Scolii cu Clasele I-VIII Nr. 36 "Ionel Teodoreanu". Constructia avand o suprafata de 0,1278 ha, s-a finalizat trei luni mai tarziu, astfel ca, la 26 octombrie scoala si-a deschis portile elevilor.
Din 2010, prin Programul BEI scoala a luat o noua infatisare, dispunand de o moderna sala de sport, doua terenuri de volei si handbal in aer liber, laboratoare si sali de clasa bine dotate. In 2011, in urma unor proiecte derulate de Primaria sectorului 4, in curtea scolii a fost construita o cladire destinata activitatilor de tipul "Scoala de dupa scoala" (afterschool).
Pastrand o parte din frumusetea livezii, scoala se bucura inca de un cadru natural deosebit ramanand o oaza de verdeata in cartier.
De-a lungul timpului, scoala si-a schimbat misiunea, viziunea si infatisarea pentru a putea raspunde schimbarilor impuse de societate. Scoala noastra se prezinta astazi increzatoare in resursele umane si materiale de care dispune pentru desfasurarea unui invatamant la standarde europene.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat