Bucuresti

Scoala Nr. 75

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Strada Gheorghe Petrascu, nr. 49
Telefon
0213248676
Fax
0213248676
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
5530

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Scoala Nr. 75 Bucuresti

Autobuze: 311: Campia Libertatii
Troleibuze: 70, 79, 92: Campia Libertatii
Tramvaie: 16, 40: Patinoarul National.

Scoala nr. 75 este o unitate de învatamânt relativ tânara. Ea a functionat la început intr-o cladire construita în 1962 pe stada Globului nr 1, sector 4, amplasata lânga uzina I.O.R.
În 1969 s-a convenit cu Ministerul Constructiilor de Masini sa se construiasca pe un teren din strada Caporal Ruica, colt cu sos. Catelu, o scoala de aceeasi capacitate , iar cladirea construita deja sa devina un grup scolar.. Lucrarea a început la 1970, iar în iulie 1971 intreprinderea ICSIM Bucuresti a finalizat-o, în aceasi luna facându-se si receptia. Sala de sport a fost construita în acelasi an. În 2 octombrie 1971, s-a semnat protocolul de schimb al cladirilor, Scoala 75 având adresa definitiva în Caporal Ruica nr 49, devenita ulterior str. Pictor Gheorghe Petrascu.
În decursul celor patru decenii de functionare, scoala si-a capatat treptat renumele de unitate bine situata în ierarhia scolilor din sector.
Calitatea procesului de învatamânt, încadrarea cu profesori si învatatori de marca, rezultatele la diverse concursuri scolare, seriozitatea, implicarea fiecarui director al scolii , au facut ca scoala sa se mentina in top.
Un alt motiv pentru aceasta clasificare a scolii ii constituie fidelitatea
unor cadre didactice pentru aceasta unitate.
Pozitia scolii, intr-un cartier cu o populatie relativ stabila, cu putine
familii dezorganizate, este o alta explicatie pentru pozitia buna a scolii, într-o ierarhie neoficiala a unitatilor din sector. Începand cu 1septembrie 2012 denumirea scolii s-a schimbat în Scoala Gimnaziala"Leonardo da Vinci"

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat