Bucuresti

Secretele epilării, pentru cele mai bune rezultate

Secretele epilării, pentru cele mai bune rezultate

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
443

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sunt prea puține femeile care nu se epilează. Pentru celelalte, îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului a devenit mai mult decât un moft, ci este o necesitate, fiind o procedură recomandată și pentru o mai bună igienă corporală. Singura diferență se referă la metoda pe care o alegi pentru eliminarea părului în exces, fiecare cu avantajele și dezavantajele ei. Pe fiecare dintre ele ți-o vom prezenta și noi, în rândurile următoare.

Aparatul de ras

Este oare cineva care nu a folosit măcar o data aparatul de ras pentru o ședință rapidă de epilare? Și, ca să fim sinceri până la capăt, majoritatea femeilor au început să se epileze folosind aparatul de ras. Chiar și acum, când trebuie să scapi rapid de problema părului nedorit, iar timpul nu este în avantajul tău, mai recurgi la el, nu-i așa? Din păcate, eficiența nu este una ridicată, pentru că firul de păr este tăiat, și nu smuls.

Secretele acestei metode: nu folosi niciodată aparatul pe pielea uscată. Atunci când pielea este umedă și are aplicat și un gel special de ras, rezultatele vor fi cele mai bune, și nici nu riști să te tai, decât dacă ești foarte neîndemânatecă sau… prea grăbită. După ce ai încheiat, clătește bine cu apă, masează ușor zona cu un cib de gheață, iar aplicarea unei soluții dezinfectante este obligatorie.

Cremă sau spumă depilatoare

Din nou, o metodă de epilat care nu implică durere, dar la fel ca în cazul aparatului de ras, efectul ei nu este unul de durată. Ca un avantaj față de acesta, în urma folosirii cremei sau spumei depilatoare pielea nu se irită chiar atât de repede. Există și creme special concepute pentru anumite zone ale corpului, sau pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Secretele specialiștilor?

Aplică mereu crema într-un strat gros, și respectă recomandările producătorilor trecute pe ambalaj referitor la timpul de acțiunii. Cel mai corect, îndepărtarea ei se face cu ajutorul uneo spatula, după care pielea se clătește cu apă din abundență, iar folosirea unei loțiuni cu efect hidratant după epilare este obligatorie.

Ceară

Este o metodă foarte eficientă, pentru că scapi de grija părului nedorit pentru măcar trei săptămâni. Poți folosi ceara epilat chiar și acasă, dar totuși recomandarea noastră este să mergi la salonul de cosmetică, pentru rezultate mai bune, dar și o durere mai mică. Ceara perlata este una dintre preferatele specialiștilor în domeniu, și care ar putea să fie folosită și în cazul tău. Dintre inconvenientele acestei metode, în afară de durerea resimțită, mai enumerăm și faptul că firele de păr trebuie să aibă măcar 3 mm pentru a putea fi prinse în stratul de ceară. Dacă nu suporți durerea, aparatele cu ceară de unică folosință sau benzile de ceară rece sunt o metodă prin care aceasta nu este atât de puternică.

Secretele specialiștilor?

Temperatura la care trebuie aplicată ceara să nu fie atât de ridicată, iar smulgerea să fie făcută în sensul invers al creșterii firelor de păr. Ca și în cazul celorlalte două metode enumerate mai sus, și acum este nevoie să fie folosită o loțiune hidratantă, pentru a calma pielea și a preveni iritațiile.

Epilatorul

Epilatorul este perfect pentru a îndepărta părul de pe picioare, dar în celelalte zone durerea resimțită este prea mare pentru a-l lua în calcul. În acest caz, recomandarea noastră este să apelezi la celelalte metode despre care ți-am vorbit ceva mai sus.

Secretele specialiștilor?

O exfoliere a pielii chiar înainte de ședința de epilat o va face pe aceasta mult mai eficientă, iar un medicament cu efect antiinflamator administrat cu o oră înainte de a folosi epilatorul reduce mult din intensitatea durerii.