Bucuresti

Sfaturi pentru alegerea covorului în funcție de stilul de design interior

Sfaturi pentru alegerea covorului în funcție de stilul de design interior

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 5 luni si 4 zile
Vizualizari
229

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Designul interior este o adevărată artă care necesită atât simț vizual cât și cunoștințe despre culori, forme, materiale și diverse categorii de obiecte. Nu oricine își permite să angajeze un designer de interior, dar fiecare dintre noi își poate însuși cunoștințe despre asortarea și așezarea diverselor obiecte utilitare sau decorative.

Covorul este un element important în ansamblul stilistic al unei camere pentru că influențează atât percepția asupra spațiului, cât și a cromaticii. Multe persoane fac greșeala de a stabili ca prime criterii în alegerea covorului culoarea și textura. În primul rând, trebuie să ții cont de stilul de design interior. Doar astfel poți obține o imagine unitară și o locuință decorată armonios. În continuare, îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să faci alegerea corectă, în acord cu stilul ales.

Stil minimalist

Minimalismul este un stil pentru cei care cred că simplitatea și puținul reprezintă adevărata bogăție. Avantajul acestui stil este că se potrivește locuințelor moderne și te ajută să muncești mai puțin la întreținerea interiorului. Pentru o cameră cu design minimalist, poți alege atât covoare pufoase, cât și cu păr scurt. Poți păstra spiritul simplității și la nivel cromatic, prin alegerea unui covor cu zone gri, albe și negre. Un covor monocromatic este la fel de indicat, dacă are o nuanță apropiată de restul mobilierului din sufragerie și este asortat cu pereții. Dacă vrei un plus de expresivitate, poți alege un covor cu o nuanță contrastantă.

Stil rustic

Stilul rustic se caracterizează prin folosirea materialelor naturale, deseori nefinisate. Lemnul reciclat sau acoperit cu lac transparent, pereții și pardoseala cu aspect grosier, obiectele specifice mediului rural sunt elemente de bază în acest stil. Alegerea covoarelor trebuie să fie în concordanță cu aceste elemente. De aceea, sunt de preferat cele din fibre naturale, ca inul, cânepa, lâna sau bumbacul. Modelele trebuie să fie simple, fără detalii fine. Culorile predominante într-un interior în stil rustic sunt bej, cărămiziu, maro, verde. Prin urmare, poți alege covoare cu aceleași culori sau în nuanțe contrastante de albastru, verde ori galben.

Stil modern

Designul modern pune accent pe linii directe, lipsa ornamentelor inutile și, în general, o estetică necomplicată. Sticla, inoxul sau plasticul de calitate își fac loc în interioarele moderne, alături de mobilierul din lemn și corpurile de iluminat elegante. Covoarele moderne au forme, dimensiuni și modele variate. Un covor cu imprimeu monocromatic sau unul cu forme geometrice se pot dovedi la fel de inspirate pentru a scoate în evidență modernitatea camerei. Poți folosi materiale variate, de la cele naturale la fibre sintetice, așa cum sunt poliesterul și olefinul.

Stil industrial


Stilul industrial își are originea în transformarea fabricilor în clădiri rezidențiale. De multe ori, locuințele păstrau elemente specifice activității anterioare, ca uși și scări metalice, pardoseli de ciment, ziduri de cărămidă, țevi la vedere. Este un stil la modă, pe placul celor creativi sau cărora le place să refolosească obiecte industriale. Culorile folosite sunt, de obicei, neutre: gri, maro, negru, nuanțe metalizate.

Bineînțeles, într-un spațiu de acest tip nu se potrivește un covor cu motive tradiționale sau unul cu modele florale, țesut manual. Un covor cu tipar geometric sau monocrom se potrivește perfect. În ceea ce privește culoarea, poți alege o nuanță neutră sau în degrade ori culori intense care să ofere accentul necesar pentru crearea armoniei estetice. În privința dimensiunii, este indicat să te orientezi spre un covor cu suprafață mare. Dincolo de impactul vizual, acesta se dovedește și util dacă pardoseala este din ciment sau alt material rece.

Stilul de design interior în care îți decorezi casa impune și selecția covorului. Ține cont de sfaturile noastre pentru a-l achiziționa pe cel potrivit.

Sursa foto: pexels.com/photo/interior-of-modern-apartment-with-furniture-6527029/

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari