Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Sfaturi pentru montarea corectă a tapetului pe pereți

Sfaturi pentru montarea corectă a tapetului pe pereți

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
436

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Tapetul repsrezintă cel mai la îndemână mod de a redecora o încăpere, fiind accesibil ca preț dar și ușor de aplicat. Are potențialul de a schimba complet aspectul unei camere, motiv pentru care nu puține sunt persoanele care își doresc să aplice tapet pe pereți. Indiferent că este vorba despre tapet living sau tapet dormitor, recomandarea noastră este să ai în vedere colaborarea cu un specialist pentru a avea garanția că tapetul va fi corect aplicat, astfel încât să nu apară imperfecțiuni și nici goluri de aer.

Dar, dacă ai suficientă răbdare, îndemânare dar și ustensilele potrivite, cu siguranță te poți ocupa personal de montarea tapetului. Iar pentru a ne asigura că reușești să montezi tapet bucătărie, ți-am pregătit mai multe sfaturi ce sigur îți vor fi de ajutor. Iată care sunt sfaturile pe care ar trebui să le ai în vedere:

Măsoară atent camera unde vrei aplicarea tapetului


Înainte de a aplica tapetul pe pereți, trebuie ca mai întâi sa alegi modelul de tapet dorit. Drept urmare, asigură-te că faci corect măsurătorile pereților, astfel încât să cumperi suficient tapet. Atunci când alegi tapetul, asigură-te că verifici cu atenție lista de specificații, acolo unde este menționată clar dimensiunile tapetului inclus în pachetul dorit.

Mai mult decât atât, nu uita să calculezi și pierderile. De obicei sunt pierderi la uși și ferestre, iar acestea trebuie luate în considerare astfel încât să nu apară surprize neplăcute atunci când aplici tapetul. Odată calculate pierderile, măsoară și calculează atât înălțimea cât și pereților, pentru a afla astfel câte role de tapet îți trebuie. Aplicarea tapetului o vei face îmbinând fâșiile iar pentru o aplicare cât mai simplificată, ar trebui să ai în vedere alegerea unei role cu lățime cât mai mare, astfel încât să fie necesară aplicarea unui număr cât mai mic de straturi.

Pregătește uneltele și materialele necesare

Dacă te-ai decis că te vei ocupa personal de aplicarea tapetului, nu îți mai rămâne decât să pregătești uneltele și materialele necesare pentru a putea începe lucrarea de aplicare a tapetului. Pentru a putea aplica tapetul cât mai bine, la fel precum un profesionist, ai nevoie de următoarele unelte: riglă, ruletă, creion, foarfecă, cuțit sau cutter, rolă de cauciuc, pensulă și un prosop din microfibră. De asemenea, nu uita să pregătești și adezivul cu care să lipești tapetul pe perete. Dacă peretele este foarte înalt, nu uita să pregătești și o scară sau un scaun cu ajutorul căruia să ajungi până sus. Pentru a proteja pardoseala, poți folosi o folie. Echipament de protecție, așa cum sunt mănușile sau salopeta, te vor ajuta să îți protejezi hainele.

Cum pregătești peretele pentru aplicarea tapetului


Nu poți aplica tapetul pe perete, fără a-l pregăti în prealabil. În primul rând, asigură-te că peretele pe care aplici tapetul este cât mai curat cu putință. Dacă există prize, aplice sau întrerupătoare, acestea ar trebui îndepărtate. În plus, se va dovedi a fi de mare ajutor aplicarea unei soluții antimucegai. Odată pregătit peretele, te poți apuca de aplicarea tapetului. Stabilește punctul de plecare, iar mai apoi poți decupa și numerota tapetul, în funcție de măsurătorile efectuate. În cazul în care ai ales un tapet cu imprimeu, precum cele 11 modele tapet din colectia ”Faune & Flora”, atunci trebui să fii atent în momentul aplicării, astfel încât să nu greșești modelul.

Atunci când tai tapetul, asigură-te că îți lași câțiva centimetri în plus, ca marjă de eroare. Prepară adezivul achiziționat și aplică-l pe tapet, de la mijloc spre margini. De asemenea, se va dovedi a fi utilă aplicarea adezivului și pe perete. De asemenea, atunci când montezi tapetul, asigură-te că începi din partea de sus a peretelui. Dacă apar surplusuri, le poți îndepărta folosind un cutter. Pentru a scăpa de bulele de aer, folosește o rolă de cauciuc. În final, scapă de excesul de adeziv, folosind prosopul din microfibră pe care ți l-am recomandat mai sus.

Pune în practică toate aceste sfaturi simple și cu siguranță vei reuși să aplici tapetul cu ușurință, la fel precum un profesionist.

Filtre articol

Categorie articol: Mesterul casei

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro