Bucuresti

Simți nevoia unei reconversii profesionale? Începe o afacere la țară!

Simți nevoia unei reconversii profesionale? Începe o afacere la țară!

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 luni si 1 zi
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
102

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tot mai mulți oameni simt nevoia unei schimbări profesionale, deoarece job-ul nu le mai aduce aceleași satisfacții anterioare. De asemenea, viața agitată de la oraș îi nemulțumește din ce în ce mai tare și tendința de căutare a alternativelor viabile în zone mai puțin aglomerate, a devenit populară. Dacă și tu te numeri printre aceste persoane și, în plus, ai un spirit întreprinzător, o idee inspirată ar fi să-ți începi propriul business la țară.
Iată 4 afaceri din mediul rural în care să investești în 2021:

1. Cultură de plante medicinale
Plantele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diverselor boli, fiind cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice. Poți cultiva mai multe tipuri de plante, de la tei, mentă și mușețel, până la gălbenele, păducel sau soc, în funcție de condițiile climatice și tipul de sol existent în locația ta. La început, poți alege doar să cultivi plantele și să le vinzi producătorilor de ceai sau, cu o investiție mai mare, îți poți dezvolta propria ta linie de producție.

2. Cultivarea trandafirilor de dulceață
Aceasta este una dintre cele mai profitabile afaceri pe care o poți începe la țară. Din aceste minunate plante poți produce nu doar dulceață, sirop sau oțet, ci și fantasticul ulei de trandafiri, care este foarte scump. Chiar dacă o astfel de cultură nu este foarte pretențioasă, înainte de a începe business-ul, este important să cunoști foarte bine condițiile de plantare și întreținere ale speciilor de trandafiri de dulceață cultivați. În plus, pentru ca munca ta să fie mai ușoară, este esențial să apelezi la echipamente profesioniste, precummotosapele și motocultoarele de pe site-ul de specialitate a celor de la Atomico.

3. Microfermă de animale
În funcție de preferințe, poți crește capre pentru lapte, găini pentru carne și ouă sau chiar iepuri, prepelițe și curcani. Aceste animale nu sunt pretențioase și îți pot aduce un profit serios, deoarece cererea pentru produse bio a crescut considerabil în ultimii ani. Tot mai mulți oameni își dau seama cât de important este să mănânci sănătos, așadar microferma este o idee excelentă de afaceri. În plus, poți amenaja o mică zonă de agrement, unde copiii de la orașe să vină și să petreacă timp de calitate cu animalele, în natură.

4. Agroturism
Satele românești au un potențial fantastic de a atrage turiști din toată lumea, peisajele fantastice, aerul curat și bucătăria tradițională fiind apreciate de tot mai multe persoane. Dacă alegi o astfel de afacere trebuie să păstrezi autenticitatea zonei respective și să oferi oaspeților tăi servicii de cea mai bună calitate. Oamenii moderni caută tot mai mult locuri liniștite, în care să se relaxeze și să se bucure de aer proaspăt, însă își doresc să aibă parte și de confortul cu care s-au obișnuit la oraș. De aceea, căsuța ta va trebui să fie dotată cu toate facilitățile, iar acest lucru va necesita o investiție mai mare la început.

În concluzie, există multe idei de afaceri pe care le poți începe la țară, însă pentru ca business-ul tău să fie profitabil, este nevoie de multă cercetare de piață. Abordează problema cu mare responsabilitate, analizează toate avantajele și dezavantajele și îndrăznește să-ți urmezi visul!

Sursa foto: pexels.com