Bucuresti

Sistemele de supraveghere in spatiul privat

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
634

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ca masura de siguranta, de preventie mai intai de toate, sistemele de supraveghere montate in spatiul privat sunt in ultima vreme o necesitate. Exista insa si un aspect legal in acest context, despre care doritorii trebuie sa stie. Singura conditie este aceea ca o camera montata cu acest scop sa nu se indrepte catre un alt spatiu privat. Cum spune si celebra vorba dreptrurile si libertatile tale se termina acolo unde incepe cele ale oamenilor din jur.

Camerele de supraveghere odata montate trebuie semnalate - este o alta prevedere legala de care trebuie sa tina cont cei care isi doresc acest tip de echipament. Cu atat mai bine insa, de vreme ce semnalarea acestora ar putea chiar descuraja pe cei care au intentii de patrundere prin efractie sau de vandalizare a unui spatiu. De tot ce tine montajul camerelor se va ocupa, cel mai probabil, firma cu care alegeti sa colaborati.

Tipuri de camere de supraveghere pentru fiecare incapere din camin
In casa fiecaruia proprietarul face legea. Desigur ca este total imoral a monta camerele de supraveghere in spatii intime, cum ar fi toalete. Ramane insa la aprecierea fiecaruia, atat timp cat aceasta masura vizeaza doar spatiul interior al locuintei. Pe domeniu public lucrurile stau altfel.

Revenind insa la spatiul privat, punctele de maxim interes sunt caile de acces, fie ca vorbim de usi, zona de intrare sau de balcoane, terase, ferestre. Atunci cand este ales un sistem de supraveghere proprietarul are de regula si cateva preferinte in linii mari, in sensul in care stie sigur ce zona isi doreste sa o aiba supravegheata. In functie de locul ales, de regula zone inalte si colturi ale cladirilor, unghiul in care actioneaza camera de supraveghere va fi si asigurarea perimetrului.

De mare ajutor sunt camerele cu functia PTZ. Prin traducere, pan/tilt/zoom, ofera posibilitatea de a supraveghea o zona mai extinsa, intrucat camera cu pricina se va putea misca, in sus si in jos, spre stanga sau dreapta, filmand asadar din toate unghiurile posibile, desi este fixa. Desigur, performanta sa tine si de alte caracteristici. Vorbim despre tipologia camerelor, despre rezolutie, functii audio, despre vizibilitatea nu doar pe timpul zilei ci si noaptea, detectarea miscarilor si multe alte functii suplimentare.

Exista o oferta variata. Pentru cei interesati, magazinele online sunt la fel de ofertante. Spre exemplu skut.ro include in portofoliul sau camere de supraveghere de tip analogice, IP, pentru interior/exterior. cest website pune la dispozitie nu doar camerele si echipamentele in sine, ci si accesorii. La pachet, serviciile sunt completate de asistenta tehnica profesionala, chiar si post vanzare. Cei care decid sa achizitioneze de aici un sistem complet, au parte si de montaj cu acoperire nationala si desigur garantia de 2 ani la fiecare tip de camera.

Ce tip de camera este potrivita pentru fiecare incapere
Exista o mare diversitate de tipuri de camere de supraveghere. Multi fac alegerea in functie de buget, dat fiind ca acest factor este decisiv de cele mai multe ori. Atentie insa, ceva ieftin s-ar putea sa nu corespunda cu nevoia, intrucat degeaba exista o camera montata, daca aceasta nu surprinde mai nimic, este intr-un unghi defavorabil sau claritatea imaginii lasa de dorit, indiferent ca este zi sau noapte.

Cele cu infrarosu au rezolutie mai mare ziua, sunt rezistente si nu necesita vreo carcasa de protectie. Sunt recunoscute pentru imaginile clare pe care le pot reda. Nici cele dome, sub forma de cupola, nu se poate spune ca sunt mai prejos. Acestea pot fi instalate atat in interior, cat si la exterior, pot include functia PTZ si ofera un inalt nivel de securitate. Fumurii, acestea nu dau de banuit spre ce unghi se indreapta de fapt.

Regasim de asemenea si camerele bullet, numele fiind dat de forma cilindrica a acestora. Sunt de asemenea utile pentru instalare la interior sau in interior, fiind rezistente si la intemperii. Amintim si de cele de tip box, ce pot oferi o calitate superioara a imaginilor, recomandate adesea pentru spatii mai putin luminate sau pentru ca redau imagini de calitate si pe timp de noapte.

O astfel de alegere depinde desigur de necesitatea fiecaruia. De preferat este ca cei interesati sa se consulte cu specialistul si anume sa ceara asistenta tehnica, consiliere pentru a decide ce este mai potrivit.