Bucuresti

Spectacol coupe la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian"

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
714

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Marti, 8 decembrie 2009, orele 19, va avea loc in Foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian" premiera unui spectacol coupé sustinut de compania „Un teatru ca toate celelalte" in parteneriat cu TNO.

Spectacolul cuprinde doua opere intr-un act„Telefonul" de Gian Carlo Menotti cu Mediana Vlad si Constantin Cocris si „Ursul" de William Walton (dupa piesa omonima de Anton Cehov) cu Alina Bottez, Jean-Kristof Bouton (Canada) si Claudiu Sola (montata pentru prima data in Romania). Directia muzicala: Ieronim Buga / Neculai Vararu-Maradin (de Zeletin). Un spectacol de: Marcel Stanciucu.

Cele doua titluri sunt opere intr-un act, capodopere ale repertoriului secolului al XX-lea, reprezentative pentru spatiul american si, respectiv, cel britanic. Intinderea redusa a partiturilor si numarul mic de personaje (2 in Telefonul si 3 in Ursul) le incadreaza in categoria operei de camera.

Faptul ca lucrarea lui Walton este scrisa pe un libret bazat pe piesa lui Cehov, ca si montarea inovatoare a lucrarilor, le transforma intr-o forma de teatru cantat, care speram sa aduca un aer de prospetime pe scena artistica romaneasca. Orchestratia partiturilor va fi sustinuta pe negativ, iar decorurile, desi respectand riguros epoca pieselor, vor fi moderne – modulare si axate in special pe tehnica printului. Aceste caracteristici vor asigura o mare mobilitate a spectacolelor, usor de adaptat de la o sala la alta si de transportat in turnee.