Bucuresti

Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

Spitalul De Copii Grigore Alexandrescu

Detalii clinica

Adresa
Bucuresti, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 30-32
Telefon
0213169366
Web
https://spitalulgrigorealexandrescu.ro
Categorie
Clinici / Spitale
Modificat
acum 6 zile si 20 ore
Vizualizari
4366

Voteaza & Distribuie

Prezentare clinica

Spitalul De Copii Grigore Alexandrescu Bucuresti

"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant" (Mario Puzo).

Orice parinte cunoaste sentimentul de nesiguranta, neputinta si speranta care se iveste in momentul in care i se imbolnaveste copilul. Toata nadejdea parintelui sta in medic, caruia ii incredinteaza copilul, cu nadejdea si cu speranta ca investigatiile si tratamentul acordat ii vor readuce sanatatea, copilaria, viata.

Este o responsabilitate uriasa sa ai in maini viata sau viitorul unui copil, de aceea, de peste 100 ani, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" isi asuma misiunea de a deservi cu profesionalism, cu devotament si cu dragoste fiecare pacient.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" este cel mai vechi spital pentru copii din Romania, dat in folosinta in anul 1886. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultatii, sunt internati peste 30.000 de copii cu varste intre o zi si 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgente medico-chirurgicale. "Grigore Alexandrescu" face parte din Complexul de Spitale de Urgenta din Bucuresti (sase in total, dintre care doua pentru copii) si asigura urgentele pentru peste 1.200.000 de copii din toata tara. Serviciile ambulatorii sunt asigurate atat prin intermediul cabinetelor si camerelor de garda ale spitalului, cat si prin intermediul Policlinicii Dorobanti.

Spitalul ofera servicii de educatie academica si de cercetare in domeniul medical, fiind afiliat Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. Toate celelalte unitati de profil s-au format pe baza expertizei si trainingului obtinute in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

In anul 2005 a fost dat in folosinta noul sediu al Clinicii de Chirurgie Plastica-Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri, intr-o cladire noua si moderna. Este singura unitate din tara cu acest profil si, ca urmare a rezultatelor clinice, de cercetare si educationale in domeniu a fost acreditata ca Centru European EBOPRAS in anul 2008. Aici functioneaza si Banca de Piele, acreditata de Asociatia Nationala de Transplant (ANT).

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipa ce reuneste peste 1000 de angajati, dintre care peste 130 sunt medici cu specializare in toate ramurile medicale de baza: pediatrie, chirurgie generala, chirurgie plastica, ortopedie, medicina de urgenta, anestezie si terapie intensiva, epidemiologie, servicii paraclinice etc.

Mari personalitati medicale au lucrat aici si au format generatii de specialisti. Prof. dr. Alfred Rusescu (parintele pediatriei romanesti), prof. dr. Mircea Socolescu, prof. dr. Vereanu, prof. dr. A. Cosacescu, prof. dr. Nicolae Tomescu, dr. Grigore Romniceanu, prof. dr. Marinescu, prof. dr. Ion Balcescu, prof. dr. Mihai Manicatide, prof. dr. Corneliu Constantinescu, prof. dr. Patru Meila, prof. dr. Pesamosca si multi doctori de elita din scoala romaneasca s-au dedicat sanatatii copilului si au contribuit la cladirea numelui Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" face parte din reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii, caruia ii este subordonat prin intermediul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

Spitalul isi asigura bugetul prin surse externe de finantare: prin plata de catre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a serviciilor medicale acordate, prin participarea la programe nationale finantate de Ministerul Sanatatii, precum si prin sponsorizari si donatii interne si internationale.

Un sprijin constant si un aport deosebit de important in cadrul modernizarii, reabilitarii si reconstructiei Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" il are Primaria Sectorului 1 din Bucuresti. Astfel s-a putut realiza construirea cladirii Clinicii de Chirurgie Plastica-Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri, modernizarea tuturor pavilioanelor, reabilitarea in curs a retelei de utilitati, construirea unui nou pavilion pediatric, renovarea si reabilitarea pavilionului chirurgie-terapie intensiva.

Pentru ca nimic nu este mai important decat viata copiilor si pentru ca Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" doreste sa vina in slujba comunitatii, a fost infiintata in anul 1992, la initiativa medicilor, Fundatia Spitalului. Scopul acesteia este lupta impotriva neajunsurilor materiale si a bolilor fizice sau mentale, precum si promovarea protectiei sanatatii tuturor copiilor din Romania.

Orar clinica

Luni - Duminica: 0:00 - 24:00