Bucuresti

Știai că izolația termică a podului sau mansardei te protejează fonic?

Știai că izolația termică a podului sau mansardei te protejează fonic?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Vizualizari
131

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cu izolația de celuloză sau fibră de lemn scapi de zgomotul deranjant de afară

Izolația fonică este un aspect cheie în procesul de izolare a unei încăperi (ori a unei locuințe). Aceasta reușeste să acționeze ca un tip special de produs izolator, conceput ca o barieră acustică care absoarbe sunetul și poate reduce considerabil transmiterea zgomotului într-o încăpere (sau în întreaga zonă locuită a unei case).

Fie că remodelezi sau construiești de la zero, dacă ai un plan bun pentru izolarea fonică a tavanelor, podului și chiar și a mansardei, te vei pregăti pentru un proiect de succes. Nu uita nici importanța ușilor și geamurilor! Rezultatul instalării celei mai bune materiale (și produse) de izolare fonică va fi o casă sau un mediu de afaceri liniștit și privat, de care să se bucure toată lumea.

Chiar dacă pe piața românească de azi există numeroase tipuri diferite de izolație pe care le puteți alege, o mulțime de locuri de unde să le cumpărați, moduri în care să le folosiți și variante prin care să le instalați, o soluție tot mai apreciată devine izolația suflată din celuloză ori fibră de lemn. Odată ce înțelegeți elementele de bază ale acestui material de izolare termică minunat și accesibil, veți fi gata să îi culegeți beneficiile (inclusiv cele acustice).

Află totul despre izolarea termică și fonică cu lână de lemn - made by Steico și cere o ofertă, aici!

Care sunt beneficiile izolării acustice?

  • În primul rând, este util să reținem că izolația de acest tip este o barieră fonică, nu un tratament acustic. Adică, dacă doriți să faceți ca sunetul din casă (ori clădire) să se audă mai bine, ar trebui să vă interesați de tratamente cum ar fi panourile acustice, perdelele acustice și panourile din spumă acustică - lucru de folos în săli de concerte, localuri unde se cântă live sau spații de înregistrare a muzicii.
  • Reduceți zgomotul exterior - oricine a locuit sau a lucrat în apropierea unei autostrăzi aglomerate știe ce distragere constantă a atenției poate fi zgomotul. Izolarea fonică a pereților exteriori și a podului poate ajuta la reducerea cantității de zgomot rutier și urban ce își face loc în interior. De asemenea, va scădea din gălăgia cauzată de căderea ploii pe acoperiș (în special pe cele din tablă).
  • Diminuarea scurgerilor de zgomot în interior - La fel ca și în cazul zgomotului exterior, izolația de celuloză instalată în interiorul pereților sau în pod/mansardă poate îmbunătăți mediul sonor din interior. Bariera împiedică sunetul să iasă, dar și blochează intrarea sunetelor nedorite. Vă puteți imagina beneficiile pe care acest lucru le poate oferi în case, localuri, studiouri și clădiri de birouri.
  • Izolație termică - celuloza și fibra de lemn au proprietăți excelente de izolare termică. Consumul de energie va scădea iar confortul va învălui întreaga locuință.
  • Valoarea locuinței va crește - Izolarea fonică a locuinței este privită ca un upgrade în lumea imobiliară. Cu ajutorul acesteia, valoarea casei ar putea fi mai mare decât a altora din cartier, în special în zonele dens populate și în cele situate în apropierea drumurilor cu trafic intens sau a zonelor industriale.

Găsește promoția lunii la celuloză și fibră de lemn, la Izolațiinaturale.ro!