Bucuresti

Stiluri clasice de mobilare a locuintei

Stiluri clasice de mobilare a locuintei

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
800

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Mobilierul antic transmite de fiecare data mesajul elegantei, bunului gust, stilului clasic si frumusetii. Cei care colectioneaza astfel de tipuri de mobilier stiu cat de mult pot innobila aceste obiecte de arta vechi orice spatiu de locuit. Cel mai indicat este sa studiezi cu atentie diferitele stiluri de mobilare a locuintei astfel incat sa nu fii inselat de vanzatorii avizi de incasari care pot sa iti recomande piesele de mobilier reproduse sau alte obiecte de decor la preturi exorbitante. Si totusi, daca esti in cautarea anumitor obiecte antice de mobila care sa se potriveasca cu decorul intregii case, chiar si atunci este necesar sa te uiti atent si sa cunosti deja stilurile clasice si ceea ce presupun acestea.

Mobila clasica va fi mereu la cautare; poate fi vorba despre un birou de lucru de acasa, despre un dormitor special care sa sustina preferintele stapanilor casei, despre o biblioteca extinsa ce se doreste a se mula exact dupa bibliotecile nobilimii din timpurile de demult. O piesa de mobilier trebuie sa aiba cel putin 100 de ani vechime pentru a fi numita antica si nu doar veche sau clasica. Exista mai multe stiluri de mobila frumoasa si cele mai notabile sunt stilurile englezesc si frantuzesc.

Mobila de tip englezesc


Unul dintre cele mai cautate si costisitoare stiluri de mobilare a locuintei este cel englezesc. Acest tip de aranjare a incaperilor in stil clasic imbina patru mari genuri numite William and Mary, Queen Anne, Chippendale si Hepplewhite. Stilul de mobila William and Mary era folosit intre anii 1690 si 1720 si a fost influentat de stilurile danez, frantuzesc si flamand. Principalele caracteristici ale acestui tip de mobilier clasic sunt reprezentate de picioarele tip trompeta ale mobilelor, scaunele tapitate si lucrarile lacuite in totalitate. Lemnul folosit pentru producerea acestor piese de mobilier era in predominanta reprezentat de stejar, nuc si artar.

Cel mai rezistent stil de mobilier clasic din istorie este Chippendale. Acesta a fost influentat de stilurile Gotic si Chinez si este originar din Anglia anului 1970. Acest tip de mobila este denumit dupa Thomas Chippendale care a proiectat cu maiestrie aceste genuri de elemente functionale, care de asemenea a facut popular si stilul de mobila Rococo. Cea mai notabila opera a acestui artist este faimoasa Oglinda Rococo Chippendale ce dispune de cioplituri in forma de flori, frunze si pasari.

Mobila de tip frantuzesc


Cel mai popular stil de mobilier clasic frantuzesc este desemnat de elementele de aranjare a spatiului din era Renasterii Franceze, mobilierul de tip Louis XIII si mobilierul Louis Philippe. Principalele materiale folosite pentru mestesugirea mobilei in stil renascentist este stejarul, nucul si abanosul. Sculpturile personajelor mitologice, la fel de bine ca si florile si pasarile erau punctele de atractie in acest sens. Stilul era influentat de mobilierul gotic si italian. In timp ce viata in Franta a devenit mult mai luxoasa, oamenii de vita nobila au inceput si ei sa adopte diferite stiluri extravagante pentru locuintele lor.

Ca fapt divers, stilurile de mobilier antice americane au fost influentate de cele englezesti si cele mai admirate tipuri sunt Federal si Sheraton. Identificarea mobilierului de tip clasic din diferite perioade si de diferite feluri este esentiala inainte de achizitionarea sau comandarea oricaror piese de mobila pentru aranjarea casei.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306