Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Studentii din intreaga Europa sustin lupta pentru educatia din Romania!

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
679

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a participat în perioada 26 Noiembrie – 2 Decembrie la Adunarea Generală a Organizației Europene a Studenților (en. European Students’ Union - ESU), desfășurată la Zagreb, Croația. În cadrul evenimentului, liderii studenților din toată Europa au adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care susțin demersurile studenților români pentru alocarea a 6% din PIB pentru educație!

Întâlnirea a reunit lideri ai celor 47 de federații naționale studențești membre ale organizației, reprezentând studenții din 39 de state. ANOSR este singura federație din România membră a acestei structuri, reprezentând astfel studenții din România la nivel internațional. Cele mai importante subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost prioritățile studenților pentru alegerile europarlamentare din primăvară și poziția față de modul în care structurile de guvernare europene ar trebui să se raporteze la sistemele de învățământ superior din Europa.

ESU a adoptat un manifest pe care candidații la alegerile Europarlamentare sunt invitați să îl semneze. Acesta cuprinde priorități precum excluderea educației din măsurile de austeritate, susținerea creșterii finanțării programului Erasmus și a valorii granturilor, combaterea discriminării și a rasismului și susținerea creării de locuri de muncă. ANOSR este implicată în coordonarea campaniei prin președintele Mihai Dragoș, membru al grupului de lucru constituit în acest sens.

În ceea ce privește implicarea structurilor de guvernare europene în funcționarea sistemelor naționale de învățământ superior, reprezentanții studenților au atras atenția că deciziile majore legate de politicile educaționale ar trebui să rămână în competența statelor membre și nu a Uniunii Europene. Aceștia consideră de asemenea că măsurile UE au condus deseori la „marketizarea” educației, tratând-o aproape exclusiv din perspectivă economică și ignorând rolul acesteia în dezvoltarea altor aspecte ale societății, inclusiv prin acordurile comerciale care vizează acest sector, tratând educația ca pe o marfă.

ESU a adoptat și o rezoluție asupra finanțării educației în România cu 6% din PIB, alăturându-se demersurilor ANOSR organizate în această toamnă alături de elevi, sindicate, părinți și rectori pentru respectarea legii și acordarea unui buget corespunzător acestui sector!

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro